Släktnamnet Appelqvist

Nedan hittar du en lista på personer med namnet Appelqvist som finns i vår kunddatabas på Släktingar.se. Om du vill veta mer om någon av dessa personer eller någon annan person som burit namnet så är du varmt välkommen att köpa ett årsabonnemang hos oss. Vänligen notera att det kan finnas flera släkter som bär detta namn. Födelse- och dödsdatum i listan är inte nödvändigtvis exakta utan de kan ibland vara uppskattade. Mer detaljerade uppgifter om personerna hittar du som kund i vår databas. Vi visar högst 100 namn i denna lista. Om det finns fler än 100 personer med namnet i vår databas så kan därför personer saknas här.


Personer med efternamnet Appelqvist

Namn Född Död
Märta Margareta Appelqvist 1930 -
Erik Appelqvist 1900 1973
Britt-Louise Annette Appelqvist 1936 -
Katarina Wilhelmina Appelqvist - -
August Engelbert Appelqvist - -
Otto Appelqvist - -
Karl Alfred Appelqvist - -
Johan Oscar Appelqvist - -
Carl Vilhelm Appelqvist - -
Clara Maria Appelqvist - -
Hilma Alexandra Appelqvist - -
Frans Emil Appelqvist - -
Emilia Carolina Appelqvist - -
Otto Appelqvist - -
Josef Fredrik Alfred Appelqvist - -
Karin Edith Alfrida Appelqvist - -
Alfhild Elin Matilda Appelqvist - -
Otto Alfred Appelqvist - -
Sven Gustav Appelqvist - -
Lars Andersson Appelqvist 1800 1875
Karl August Appelqvist 1878 -
Anne Marie Christine Appelqvist 1956 -
Elsi Matilda Appelqvist f Svensson 1926 -
Sven Olof Appelqvist 1926 -
Solweig Ingegerd Appelqvist 1952 -
Ingrid Elisabet Appelqvist 1894 -
Karl Vilhelm Appelqvist - -
Karl Teodor Appelqvist 1841 1916
Jakob Appelqvist - -
Stina Linnéa Appelqvist 1918 1984

Svenska släktnamn

Innan 1600-talet var det ovanligt att man använde annat än förnamn och patronymikon (namn som bildats av faderns förnamn t.ex. Nilsson och Andersdotter) i Sverige, även inom adeln. Undantaget i äldre tid var adelsmän och handelsmän som flyttat in från andra länder på kontinenten där släktnamn började användas tidigare. Sedan började även präster och städernas borgare (köpmän och hantverkare) ta sig släktnamn. Bland bönder och torpare blev släktnamn vanligare under 1800-talet men det skiljer sig en del mellan olika delar av landet. I Norrland var det exempelvis mycket vanligt att bönderna bildade släktnamn efter födelsebyn.

Släktforskning

Vill du veta mer om släkten Appelqvist eller din egen släkt i allmänhet? Då är du varmt välkommen som abonnemangskund hos oss på Släktingar.se. Du hittar aktuella priser här.

Vill du ta ett gammalt släktnamn?

Vanliga efternamn som bärs av minst 2000 personer i Sverige är det fritt fram att byta till om man önskar. Andra släktnamn får man byta till under förutsättning att de finns i de närmast föregående generationerna. Läs mer på Skatteverkets hemsida.

1900-talets efternamn

Under 1900-talet så skapades många tusen nya släktnamn i vårt land, dels på grund av en minskande jordbruksbefolkning och dels på grund av att vi fick vår allra första lagstiftning om namn i Sverige år 1901. På vår blogg har vi skrivit en text om svenska efternamn under 1900-talet.

Beställ abonnemang Beställ släktutredning