SLÄKTINGAR.se

Konceptet Släktingar.se kan sammanfattas mycket enkelt. Det ambitiösa målet för vår tjänst är att samla så mycket information som möjligt om hela det svenska folkets historia på ett enda ställe. Vi har idag information om hundratusentals personer som levt i Sverige. Hela landet finns representerat i vår databas, från Ystad i söder till Haparanda i norr.

Här nedan presenterar vi svaret på vanligt förekommande frågor. Du kan också se några bilder som ger exempel på hur det kan se ut i vår databas.

Vår enkla grafiska vy med kort information om förfäderna till en person ger en snabb översikt.

Vad skiljer Släktingar.se från till exempel SVAR?

Släktingar.se tillhandahåller inga kyrkböcker eller annat arkivmaterial.
Istället bygger vi upp en omfattande databas och forskar åt våra medlemmar samt erbjuder dessutom medlemmarna möjligheten att själva bidra med eget material.
Källhänvisningar till arkivmaterial finns emellertid att tillgå. Alla uppgifter kontrolleras i originalkällorna av erfarna släktforskare.
På så vis kan vi erbjuda en tjänst som passar såväl nybörjare som erfarna forskare och även de som inte vill, kan eller har tiden som krävs att forska på egen hand.

Varje person har en egen sida med information om denne.

Vad erbjuder Släktingar.se?

Vi erbjuder direkt och komplett tillgång till en av de största och snabbast växande databaserna i Sverige med information om hundratusentals personer som levt och verkat i vårt land.
Du får som medlem alltid tillgång till hela vår ständigt växande databas utan tidsbegränsning varefter vidare forskning i den egna släkten kan beställas allteftersom.
Vi utför släkt- och hembygdsforskning i alla svenska landskap.


Varför går det bara att kontakta er via e-post?

Genom att samla all support via en enda kanal kan vi erbjuda en mer effektiv och rättvis support till samtliga medlemmar. Vi svarar normalt sett inom 24 timmar. Det går även bra att skriva till oss på Facebook eller Twitter (se länkar längst ner på sidan). Skulle du ändå behöva nå oss på telefon så skicka ett mail så ordnar vi det!

Alla platser i vår databas har egna sidor och de flesta finns utmärkta på kartor.

Vad händer med mitt konto om jag inte längre vill vara medlem?

Ditt konto kommer bara att ligga vilande. Ingen information i vår databas försvinner (såvida den inte är felaktig eller bryter mot svensk lag) utan du kan återaktivera ditt konto vid ett senare tillfälle om du önskar.