Gårdar och platser i Röke socken

NamnBeskrivning
Algustorp By.
Algustorps torp Torp.
Blaholma By.
Blaholma 1:5 Kullarna Gård.
Englarp By.
Englarp,Tuatorp Torp.
Englarps sågmölla Fastighet.
Galthult By.
Harastorp By.
Hulshult By.
Humlesjö By.
Humlesjö By.
Kädarp By.
Lyckebygget By.
Myrakroken By.
Nedre Galthult Del av by under Galthult.
Röke By.
Röke nr 1 Gård i byn Röke.
Röke nr 2 Gård i byn Röke.
Röke nr 3 Gård i byn Röke.
Slättsjö By.
Slättsjö ryttartorp Torp.
Slättsjö,Sjöholma Gård.
Tirup Gård.
Värsjö By.
Äljalt By.
Äljalt nr 1 Gård i byn Äljalt.
Önnarp By.
Önnarps hus Gård.
Övre Galthult Del av by under Galthult.

Karta

Släkt i Röke socken?

Vi på Släktingar.se arbetar hela tiden med att kartlägga befolkningen i Röke socken. Vill du veta mer om din egen släkt i Röke socken eller någon annan del av Sverige? Då är du varmt välkommen att bli medlem på Släktingar.se för att få tillgång till hela vår omfattande databas.

Försvunna församlingar

Vi tar i denna sammanställning endast med församlingar som har bevarade kyrkoarkivalier. Vissa församlingar har uppgått i andra redan innan folkbokföringen påbörjades i Sverige vid 1600-talets början. Om du vill läsa om en del socknar och församlingar som försvunnit så har vi skrivit lite om dessa på vår blogg.

Brunna kyrkböcker?

Kyrkböckerna i Sveriges omkring 2500 församlingar är lyckligtvis relativt välbevarade och kompletta men det finns tyvärr också många undantag. Främst på grund av bränder i prästgårdarna så har en del kyrkböcker brunnit upp men i några fall har de förstörts eller förkommit av andra orsaker. I en del bränder har bara någon enstaka äldre volym lagts till historien medan det i andra socknar och församlingar nästan helt saknas böcker före 1800-talet. Vi på Släktingar.se arbetar kontinuerligt med att rekonstruera dessa böcker och kartlägger befolkningen även i dessa församlingar. På vår blogg har vi också sammanställt en lista över förstörda kyrkböcker.

Beställ abonnemang Beställ släktutredning