Gårdar och platser i Närs socken

NamnBeskrivning
Allmunds Gård.
Alvare Gård.
Alvare 1:6 Fastighet under Alvare.
Alvare 1:9 Fastighet under Alvare.
Bomunds i Burgen Gård.
Bomunds i Hammaren Gård.
Bosarve Gård.
Botels Gård.
Dalbo Gård.
Folke Gård.
Frigges Gård.
Galls Gård.
Gangvide Gård.
Hallbjänne Gård.
Hallbjärs Gård.
Hallsarve Gård.
Hallute By.
Haltarve Gård.
Hamngården Gård.
Hemmor Gård.
Husarve Gård.
Hägdarve Gård.
Kulle Gård.
Liffor Gård.
Maldes Gård.
Mattise Gård.
Mickels Gård.
Nickstjups Gård.
Pavals Gård.
Pilgårds Gård.
Rikvide Gård.
Rovalds Gård.
Siglajvs Gård.
Smiss Gård.
Tiricker Gård.
Öndarve Gård.

Karta

Släkt i Närs socken?

Vi på Släktingar.se arbetar hela tiden med att kartlägga befolkningen i Närs socken. Vill du veta mer om din egen släkt i Närs socken eller någon annan del av Sverige? Då är du varmt välkommen att bli medlem på Släktingar.se för att få tillgång till hela vår omfattande databas.

Försvunna församlingar

Vi tar i denna sammanställning endast med församlingar som har bevarade kyrkoarkivalier. Vissa församlingar har uppgått i andra redan innan folkbokföringen påbörjades i Sverige vid 1600-talets början. Om du vill läsa om en del socknar och församlingar som försvunnit så har vi skrivit lite om dessa på vår blogg.

Brunna kyrkböcker?

Kyrkböckerna i Sveriges omkring 2500 församlingar är lyckligtvis relativt välbevarade och kompletta men det finns tyvärr också många undantag. Främst på grund av bränder i prästgårdarna så har en del kyrkböcker brunnit upp men i några fall har de förstörts eller förkommit av andra orsaker. I en del bränder har bara någon enstaka äldre volym lagts till historien medan det i andra socknar och församlingar nästan helt saknas böcker före 1800-talet. Vi på Släktingar.se arbetar kontinuerligt med att rekonstruera dessa böcker och kartlägger befolkningen även i dessa församlingar. På vår blogg har vi också sammanställt en lista över förstörda kyrkböcker.

Beställ abonnemang Beställ släktutredning