Gårdar och platser i Mariefred

NamnBeskrivning
Djurgårdsgatan Gata.
Djurgårdsgatan 9B Gatuadress under Djurgårdsgatan.
Hammarvägen Gata.
Hammarvägen 60 Gatuadress under Hammarvägen.
Herr Stens väg Gata.
Hertig Karls Allé Gata.
Hertig Karls Allé 5 Gatuadress under Hertig Karls Allé.
Hertig Karls Allé 6 Gatuadress under Hertig Karls Allé.
Kalkudden Samhälle.
Ruddammsgatan Gata.
Ruddammsgatan 10 Hammargården Gatuadress under Ruddammsgatan.
Skogsborgsvägen Gata.
Skogsborgsvägen 37 Gatuadress under Skogsborgsvägen.
Slottsträdgårdsgatan Gata.
Slottsträdgårdsgatan 1 Gatuadress under Slottsträdgårdsgatan.
Tjädervägen Gata under Kalkudden.
Tjädervägen 7 Gatuadress under Tjädervägen.

Karta

Släkt i Mariefred?

Vi på Släktingar.se arbetar hela tiden med att kartlägga befolkningen i Mariefred. Vill du veta mer om din egen släkt i Mariefred eller någon annan del av Sverige? Då är du varmt välkommen att bli medlem på Släktingar.se för att få tillgång till hela vår omfattande databas.

Försvunna församlingar

Vi tar i denna sammanställning endast med församlingar som har bevarade kyrkoarkivalier. Vissa församlingar har uppgått i andra redan innan folkbokföringen påbörjades i Sverige vid 1600-talets början. Om du vill läsa om en del socknar och församlingar som försvunnit så har vi skrivit lite om dessa på vår blogg.

Brunna kyrkböcker?

Kyrkböckerna i Sveriges omkring 2500 församlingar är lyckligtvis relativt välbevarade och kompletta men det finns tyvärr också många undantag. Främst på grund av bränder i prästgårdarna så har en del kyrkböcker brunnit upp men i några fall har de förstörts eller förkommit av andra orsaker. I en del bränder har bara någon enstaka äldre volym lagts till historien medan det i andra socknar och församlingar nästan helt saknas böcker före 1800-talet. Vi på Släktingar.se arbetar kontinuerligt med att rekonstruera dessa böcker och kartlägger befolkningen även i dessa församlingar. På vår blogg har vi också sammanställt en lista över förstörda kyrkböcker.