Gårdar och platser i Herråkra socken

NamnBeskrivning
Bihult By.
Björneke By.
Björneke Södergård Gård i byn Björneke.
Heda By.
Heda Norrgård Gård i byn Heda.
Herråkra By.
Herråkra Fibblegård Gård i byn Herråkra.
Herråkra Norrgård Gård i byn Herråkra.
Herråkra Prästgård Gård i byn Herråkra.
Herråkra Södergård Gård i byn Herråkra.
Herråkra Östergård Gård i byn Herråkra.
Holma Gård.
Holmahult By.
Hult By.
Hult Norrgård Gård i byn Hult.
Hult Storgård Gård i byn Hult.
Hult Södergård Gård i byn Hult.
Hult Västergård Gård i byn Hult.
Kapellet Gård i byn Vraneke.
Källehult By.
Magersryd By.
Merhult By.
Råsa By.
Skeppetorp Gård.
Skruv By.
Vraneke By.
Åkamåla Gård.

Karta

Släkt i Herråkra socken?

Vi på Släktingar.se arbetar hela tiden med att kartlägga befolkningen i Herråkra socken. Vill du veta mer om din egen släkt i Herråkra socken eller någon annan del av Sverige? Då är du varmt välkommen att bli medlem på Släktingar.se för att få tillgång till hela vår omfattande databas.

Försvunna församlingar

Vi tar i denna sammanställning endast med församlingar som har bevarade kyrkoarkivalier. Vissa församlingar har uppgått i andra redan innan folkbokföringen påbörjades i Sverige vid 1600-talets början. Om du vill läsa om en del socknar och församlingar som försvunnit så har vi skrivit lite om dessa på vår blogg.

Brunna kyrkböcker?

Kyrkböckerna i Sveriges omkring 2500 församlingar är lyckligtvis relativt välbevarade och kompletta men det finns tyvärr också många undantag. Främst på grund av bränder i prästgårdarna så har en del kyrkböcker brunnit upp men i några fall har de förstörts eller förkommit av andra orsaker. I en del bränder har bara någon enstaka äldre volym lagts till historien medan det i andra socknar och församlingar nästan helt saknas böcker före 1800-talet. Vi på Släktingar.se arbetar kontinuerligt med att rekonstruera dessa böcker och kartlägger befolkningen även i dessa församlingar. På vår blogg har vi också sammanställt en lista över förstörda kyrkböcker.

Beställ abonnemang Beställ släktutredning