Gårdar och platser i Helgesta socken

NamnBeskrivning
Björklunda Torp under Hammartorp.
Frändesta Herrgård.
Hagstugan Torp under Töversta.
Hall By.
Hall nr 1 Gård i byn Hall.
Hall nr 2 Gård i byn Hall.
Hammartorp Gård.
Helgesta By.
Helgesta Prästgård Gård i byn Helgesta.
Oppeby By.
Oppeby nr 1 Gård i byn Oppeby.
Oppeby nr 2 Nedergård Gård i byn Oppeby.
Oppeby soldattorp nr 29 Torp under Oppeby.
Rockelsta Herrgård.
Sofielund Torp under Helgesta.
Sund Gård.
Töversta By.
Töverstaholm Gård i byn Töversta.
Uddberga Gård.
Väsby Gård.
Ådö Gård.

Karta

Släkt i Helgesta socken?

Vi på Släktingar.se arbetar hela tiden med att kartlägga befolkningen i Helgesta socken. Vill du veta mer om din egen släkt i Helgesta socken eller någon annan del av Sverige? Då är du varmt välkommen att bli medlem på Släktingar.se för att få tillgång till hela vår omfattande databas.

Försvunna församlingar

Vi tar i denna sammanställning endast med församlingar som har bevarade kyrkoarkivalier. Vissa församlingar har uppgått i andra redan innan folkbokföringen påbörjades i Sverige vid 1600-talets början. Om du vill läsa om en del socknar och församlingar som försvunnit så har vi skrivit lite om dessa på vår blogg.

Brunna kyrkböcker?

Kyrkböckerna i Sveriges omkring 2500 församlingar är lyckligtvis relativt välbevarade och kompletta men det finns tyvärr också många undantag. Främst på grund av bränder i prästgårdarna så har en del kyrkböcker brunnit upp men i några fall har de förstörts eller förkommit av andra orsaker. I en del bränder har bara någon enstaka äldre volym lagts till historien medan det i andra socknar och församlingar nästan helt saknas böcker före 1800-talet. Vi på Släktingar.se arbetar kontinuerligt med att rekonstruera dessa böcker och kartlägger befolkningen även i dessa församlingar. På vår blogg har vi också sammanställt en lista över förstörda kyrkböcker.

Beställ abonnemang Beställ släktutredning