Gårdar och platser i Gullereds socken

NamnBeskrivning
Backen Gård.
Boared Gård.
Bondabo Gård.
Ekesbo Gård.
Ekhult Gård.
Gullered By.
Gullered Arvidsgård Gård i byn Gullered.
Gullered Frälsegård Gård i byn Gullered.
Gullered Karlsgård Gård i byn Gullered.
Gullered Nolgård Gård i byn Gullered.
Gullered Skattegård Gård i byn Gullered.
Gullered Stommen Gård i byn Gullered.
Gästared By.
Hultagärde Gård.
Kalabo Gård.
Lilla Högshult Gård.
Norra Hästhagen Gård.
Sjögared Herrgård.
Stora Högshult Gård.
Södra Hästhagen Gård.
Tissered By.
Ubbared By.
Älmebäcken Gård.

Karta

Släkt i Gullereds socken?

Vi på Släktingar.se arbetar hela tiden med att kartlägga befolkningen i Gullereds socken. Vill du veta mer om din egen släkt i Gullereds socken eller någon annan del av Sverige? Då är du varmt välkommen att bli medlem på Släktingar.se för att få tillgång till hela vår omfattande databas.

Försvunna församlingar

Vi tar i denna sammanställning endast med församlingar som har bevarade kyrkoarkivalier. Vissa församlingar har uppgått i andra redan innan folkbokföringen påbörjades i Sverige vid 1600-talets början. Om du vill läsa om en del socknar och församlingar som försvunnit så har vi skrivit lite om dessa på vår blogg.

Brunna kyrkböcker?

Kyrkböckerna i Sveriges omkring 2500 församlingar är lyckligtvis relativt välbevarade och kompletta men det finns tyvärr också många undantag. Främst på grund av bränder i prästgårdarna så har en del kyrkböcker brunnit upp men i några fall har de förstörts eller förkommit av andra orsaker. I en del bränder har bara någon enstaka äldre volym lagts till historien medan det i andra socknar och församlingar nästan helt saknas böcker före 1800-talet. Vi på Släktingar.se arbetar kontinuerligt med att rekonstruera dessa böcker och kartlägger befolkningen även i dessa församlingar. På vår blogg har vi också sammanställt en lista över förstörda kyrkböcker.

Beställ abonnemang Beställ släktutredning