Gårdar och platser i Gudhems socken

NamnBeskrivning
Drygstorp By.
Forentorp Herrgård.
Gudhem By.
Gudhem Borregården Gård i byn Gudhem.
Gudhems Kungsgård Herrgård.
Jättene By.
Jättene Bossgården Gård i byn Jättene.
Jättene Jutagården Gård i byn Jättene.
Jättene Lilla Övergården Gård i byn Jättene.
Jättene Nedragården Gård i byn Jättene.
Jättene Rumpagården Gård i byn Jättene.
Jättene Skattegården Gård i byn Jättene.
Jättene Övergården Gård i byn Jättene.
Kullen Gård.
Kölvatorp Gård.

Karta

Släkt i Gudhems socken?

Vi på Släktingar.se arbetar hela tiden med att kartlägga befolkningen i Gudhems socken. Vill du veta mer om din egen släkt i Gudhems socken eller någon annan del av Sverige? Då är du varmt välkommen att bli medlem på Släktingar.se för att få tillgång till hela vår omfattande databas.

Försvunna församlingar

Vi tar i denna sammanställning endast med församlingar som har bevarade kyrkoarkivalier. Vissa församlingar har uppgått i andra redan innan folkbokföringen påbörjades i Sverige vid 1600-talets början. Om du vill läsa om en del socknar och församlingar som försvunnit så har vi skrivit lite om dessa på vår blogg.

Brunna kyrkböcker?

Kyrkböckerna i Sveriges omkring 2500 församlingar är lyckligtvis relativt välbevarade och kompletta men det finns tyvärr också många undantag. Främst på grund av bränder i prästgårdarna så har en del kyrkböcker brunnit upp men i några fall har de förstörts eller förkommit av andra orsaker. I en del bränder har bara någon enstaka äldre volym lagts till historien medan det i andra socknar och församlingar nästan helt saknas böcker före 1800-talet. Vi på Släktingar.se arbetar kontinuerligt med att rekonstruera dessa böcker och kartlägger befolkningen även i dessa församlingar. På vår blogg har vi också sammanställt en lista över förstörda kyrkböcker.

Beställ abonnemang Beställ släktutredning