Gårdar och platser i Grude socken

NamnBeskrivning
Apelås Gård.
Frögnestad By.
Grude By.
Grude Göransgården Gård i byn Grude.
Grude Hallesgården Gård i byn Grude.
Grude Haraldsgården Gård i byn Grude.
Grude Stommen Gård i byn Grude.
Grude Västergård Gård i byn Grude.
Grude Östergård Gård i byn Grude.
Hede By.
Käppe Gård.
Melltorp By.
Muskås Gård.
Smedstorp Gård.
Stenö Gård.

Karta

Släkt i Grude socken?

Vi på Släktingar.se arbetar hela tiden med att kartlägga befolkningen i Grude socken. Vill du veta mer om din egen släkt i Grude socken eller någon annan del av Sverige? Då är du varmt välkommen att bli medlem på Släktingar.se för att få tillgång till hela vår omfattande databas.

Försvunna församlingar

Vi tar i denna sammanställning endast med församlingar som har bevarade kyrkoarkivalier. Vissa församlingar har uppgått i andra redan innan folkbokföringen påbörjades i Sverige vid 1600-talets början. Om du vill läsa om en del socknar och församlingar som försvunnit så har vi skrivit lite om dessa på vår blogg.

Brunna kyrkböcker?

Kyrkböckerna i Sveriges omkring 2500 församlingar är lyckligtvis relativt välbevarade och kompletta men det finns tyvärr också många undantag. Främst på grund av bränder i prästgårdarna så har en del kyrkböcker brunnit upp men i några fall har de förstörts eller förkommit av andra orsaker. I en del bränder har bara någon enstaka äldre volym lagts till historien medan det i andra socknar och församlingar nästan helt saknas böcker före 1800-talet. Vi på Släktingar.se arbetar kontinuerligt med att rekonstruera dessa böcker och kartlägger befolkningen även i dessa församlingar. På vår blogg har vi också sammanställt en lista över förstörda kyrkböcker.

Beställ abonnemang Beställ släktutredning