Gårdar och platser i Grödinge socken

NamnBeskrivning
Bröta By.
Ensta Gård.
Grödingehemmet Fastighet.
Kagghamra Herrgård.
Karlshamra Gård.
Katrineberg Torp under Ensta.
Malmtorpsvägen Gata under Vårsta.
Malmtorpsvägen 26 Gatuadress under Malmtorpsvägen.
Nybohage Torp under Åvinge.
Nyhagen Torp under Viad.
Näs By.
Olberga Gård.
Sandviken Bostadsområde.
Sandviken C 10 Gatuadress under Sandviken.
Sjöberg Lägenhet under Kagghamra.
Snäckstavik Gård.
Stjärten Torp under Näs.
Tyttinge Gård.
Viad Herrgård.
Västra Bröta Del av by under Bröta.
Vårsta Samhälle.
Vårsta 1:17 Älgenstorp Torp under Vårsta gård.
Vårsta gård Gård.
Åvinge Gård.
Åvinge kvarn Kvarn under Åvinge.
Östra Bröta Del av by under Bröta.

Karta

Släkt i Grödinge socken?

Vi på Släktingar.se arbetar hela tiden med att kartlägga befolkningen i Grödinge socken. Vill du veta mer om din egen släkt i Grödinge socken eller någon annan del av Sverige? Då är du varmt välkommen att bli medlem på Släktingar.se för att få tillgång till hela vår omfattande databas.

Försvunna församlingar

Vi tar i denna sammanställning endast med församlingar som har bevarade kyrkoarkivalier. Vissa församlingar har uppgått i andra redan innan folkbokföringen påbörjades i Sverige vid 1600-talets början. Om du vill läsa om en del socknar och församlingar som försvunnit så har vi skrivit lite om dessa på vår blogg.

Brunna kyrkböcker?

Kyrkböckerna i Sveriges omkring 2500 församlingar är lyckligtvis relativt välbevarade och kompletta men det finns tyvärr också många undantag. Främst på grund av bränder i prästgårdarna så har en del kyrkböcker brunnit upp men i några fall har de förstörts eller förkommit av andra orsaker. I en del bränder har bara någon enstaka äldre volym lagts till historien medan det i andra socknar och församlingar nästan helt saknas böcker före 1800-talet. Vi på Släktingar.se arbetar kontinuerligt med att rekonstruera dessa böcker och kartlägger befolkningen även i dessa församlingar. På vår blogg har vi också sammanställt en lista över förstörda kyrkböcker.

Beställ abonnemang Beställ släktutredning