Gårdar och platser i Grimmareds socken

NamnBeskrivning
Grimmared By.
Grimmared Börjesgård Gård i byn Grimmared.
Grimmared Klockaregård Gård i byn Grimmared.
Hult By.
Ljunga By.
Långared By.
Mälltorp By.
Sjörryd By.
Stora Ljunga Gård i byn Ljunga.
Trollakulla Gård.
Vägryd By.
Vägryd Larsegård Gård i byn Vägryd.
Vägryd Västergård Gård i byn Vägryd.
Vägryd Östergård Gård i byn Vägryd.

Karta

Släkt i Grimmareds socken?

Vi på Släktingar.se arbetar hela tiden med att kartlägga befolkningen i Grimmareds socken. Vill du veta mer om din egen släkt i Grimmareds socken eller någon annan del av Sverige? Då är du varmt välkommen att bli medlem på Släktingar.se för att få tillgång till hela vår omfattande databas.

Försvunna församlingar

Vi tar i denna sammanställning endast med församlingar som har bevarade kyrkoarkivalier. Vissa församlingar har uppgått i andra redan innan folkbokföringen påbörjades i Sverige vid 1600-talets början. Om du vill läsa om en del socknar och församlingar som försvunnit så har vi skrivit lite om dessa på vår blogg.

Brunna kyrkböcker?

Kyrkböckerna i Sveriges omkring 2500 församlingar är lyckligtvis relativt välbevarade och kompletta men det finns tyvärr också många undantag. Främst på grund av bränder i prästgårdarna så har en del kyrkböcker brunnit upp men i några fall har de förstörts eller förkommit av andra orsaker. I en del bränder har bara någon enstaka äldre volym lagts till historien medan det i andra socknar och församlingar nästan helt saknas böcker före 1800-talet. Vi på Släktingar.se arbetar kontinuerligt med att rekonstruera dessa böcker och kartlägger befolkningen även i dessa församlingar. På vår blogg har vi också sammanställt en lista över förstörda kyrkböcker.

Beställ abonnemang Beställ släktutredning