Gårdar och platser i Gottröra socken

NamnBeskrivning
Abrahamsby Gård.
Bråddsätra Gård.
Ekdal Gård.
Frubole Gård.
Gottröra By.
Hagby By.
Håsta By.
Johannesberg Herrgård.
Lilla Gottröra Gård i byn Gottröra.
Lindberga Gård.
Lindberga krog Gård.
Lövhögen Gård.
Marielund Lägenhet under Stora Gottröra.
Mjölsta Gård.
Mossbol Gård.
Mälby By.
Nivsta Gård.
Nässja Gård.
Rickeby By.
Riddarbol Torp under Abrahamsby.
Skålhamra By.
Stora Gottröra Gård i byn Gottröra.
Tegelbacken Torp.
Trosta Gård.
Vängsjöberg Gård.
Östra Rickeby Del av by under Rickeby.

Karta

Släkt i Gottröra socken?

Vi på Släktingar.se arbetar hela tiden med att kartlägga befolkningen i Gottröra socken. Vill du veta mer om din egen släkt i Gottröra socken eller någon annan del av Sverige? Då är du varmt välkommen att bli medlem på Släktingar.se för att få tillgång till hela vår omfattande databas.

Försvunna församlingar

Vi tar i denna sammanställning endast med församlingar som har bevarade kyrkoarkivalier. Vissa församlingar har uppgått i andra redan innan folkbokföringen påbörjades i Sverige vid 1600-talets början. Om du vill läsa om en del socknar och församlingar som försvunnit så har vi skrivit lite om dessa på vår blogg.

Brunna kyrkböcker?

Kyrkböckerna i Sveriges omkring 2500 församlingar är lyckligtvis relativt välbevarade och kompletta men det finns tyvärr också många undantag. Främst på grund av bränder i prästgårdarna så har en del kyrkböcker brunnit upp men i några fall har de förstörts eller förkommit av andra orsaker. I en del bränder har bara någon enstaka äldre volym lagts till historien medan det i andra socknar och församlingar nästan helt saknas böcker före 1800-talet. Vi på Släktingar.se arbetar kontinuerligt med att rekonstruera dessa böcker och kartlägger befolkningen även i dessa församlingar. På vår blogg har vi också sammanställt en lista över förstörda kyrkböcker.

Beställ abonnemang Beställ släktutredning