Gårdar och platser i Gillberga socken

NamnBeskrivning
Albro By.
Biby Herrgård.
Färjstugan Torp under Biby.
Gamla Hällby Gård i byn Hällby.
Hagen Torp under Biby.
Hyndevad Gård.
Hällby By.
Ingvaldstorp Gård.
Johanneberg Lägenhet under Vallby nr 1.
Klastorp Torp under Hyndevad.
Kohagen Torp under Biby.
Magla By.
Mörby Gård.
Nya Hällby Gård i byn Hällby.
Närby By.
Närsjö Herrgård.
Skravsta By.
Skravstalund Torp under Skravsta.
Skricksta Gård.
Skricksta 1:4 Fastighet under Skricksta.
Stensborg Torp under Hyndevad.
Strand Torp under Biby.
Trantorp Gård.
Vallby By.
Vallby nr 1 Gård i byn Vallby.
Övernäs By.

Karta

Släkt i Gillberga socken?

Vi på Släktingar.se arbetar hela tiden med att kartlägga befolkningen i Gillberga socken. Vill du veta mer om din egen släkt i Gillberga socken eller någon annan del av Sverige? Då är du varmt välkommen att bli medlem på Släktingar.se för att få tillgång till hela vår omfattande databas.

Försvunna församlingar

Vi tar i denna sammanställning endast med församlingar som har bevarade kyrkoarkivalier. Vissa församlingar har uppgått i andra redan innan folkbokföringen påbörjades i Sverige vid 1600-talets början. Om du vill läsa om en del socknar och församlingar som försvunnit så har vi skrivit lite om dessa på vår blogg.

Brunna kyrkböcker?

Kyrkböckerna i Sveriges omkring 2500 församlingar är lyckligtvis relativt välbevarade och kompletta men det finns tyvärr också många undantag. Främst på grund av bränder i prästgårdarna så har en del kyrkböcker brunnit upp men i några fall har de förstörts eller förkommit av andra orsaker. I en del bränder har bara någon enstaka äldre volym lagts till historien medan det i andra socknar och församlingar nästan helt saknas böcker före 1800-talet. Vi på Släktingar.se arbetar kontinuerligt med att rekonstruera dessa böcker och kartlägger befolkningen även i dessa församlingar. På vår blogg har vi också sammanställt en lista över förstörda kyrkböcker.

Beställ abonnemang Beställ släktutredning