Gårdar och platser i Frösunda socken

NamnBeskrivning
Billsta By.
Byle Gård.
Ekeby By.
Frösunda By.
Frösunda Prästgård Gård i byn Frösunda.
Fågelsunda By.
Helgö By.
Härads-Ekeby Gård.
Lilla Vreda Gård.
Lingshammar Senare kallat Billsta.
Luttergärde By.
Lövsta Gård.
Näs Gård.
Odenslunda Gård.
Rolsta By.
Skrävsta By.
Solsta By.
Stolp-Ekeby Gård.
Stora Vreda Gård.
Tarby By.
Torsholma By.
Tuna By.
Åttesta By.
Åvasta Gård.
Örsta By.

Karta

Släkt i Frösunda socken?

Vi på Släktingar.se arbetar hela tiden med att kartlägga befolkningen i Frösunda socken. Vill du veta mer om din egen släkt i Frösunda socken eller någon annan del av Sverige? Då är du varmt välkommen att bli medlem på Släktingar.se för att få tillgång till hela vår omfattande databas.

Försvunna församlingar

Vi tar i denna sammanställning endast med församlingar som har bevarade kyrkoarkivalier. Vissa församlingar har uppgått i andra redan innan folkbokföringen påbörjades i Sverige vid 1600-talets början. Om du vill läsa om en del socknar och församlingar som försvunnit så har vi skrivit lite om dessa på vår blogg.

Brunna kyrkböcker?

Kyrkböckerna i Sveriges omkring 2500 församlingar är lyckligtvis relativt välbevarade och kompletta men det finns tyvärr också många undantag. Främst på grund av bränder i prästgårdarna så har en del kyrkböcker brunnit upp men i några fall har de förstörts eller förkommit av andra orsaker. I en del bränder har bara någon enstaka äldre volym lagts till historien medan det i andra socknar och församlingar nästan helt saknas böcker före 1800-talet. Vi på Släktingar.se arbetar kontinuerligt med att rekonstruera dessa böcker och kartlägger befolkningen även i dessa församlingar. På vår blogg har vi också sammanställt en lista över förstörda kyrkböcker.

Beställ abonnemang Beställ släktutredning