Gårdar och platser i Forshälla socken

NamnBeskrivning
Berg By.
Funneshult By.
Haljersröd By.
Hova By.
Hova Mellangård Gård i byn Hova.
Hova Västergård Gård i byn Hova.
Hova Övergård Gård i byn Hova.
Hässleröd By.
Kullen Torp under Torkelsröd.
Källegren By.
Lilla Sund Gård i byn Sund.
Långehed By.
Långekärr Torp under Hässleröd.
Nedre Strand Gård i byn Strand.
Rabås Gård.
Råssbyn By.
Röd By.
Röd Lillegård Gård i byn Röd.
Stenshult Gård.
Stora Hässleröd Gård i byn Hässleröd.
Stora Sund Gård i byn Sund.
Strand By.
Sund By.
Synnebol Gård.
Södra Råssbyn Del av by under Råssbyn.
Torkelsröd Gård.
Östra Hässleröd Gård i byn Hässleröd.
Övre Strand Gård i byn Strand.

Karta

Släkt i Forshälla socken?

Vi på Släktingar.se arbetar hela tiden med att kartlägga befolkningen i Forshälla socken. Vill du veta mer om din egen släkt i Forshälla socken eller någon annan del av Sverige? Då är du varmt välkommen att bli medlem på Släktingar.se för att få tillgång till hela vår omfattande databas.

Försvunna församlingar

Vi tar i denna sammanställning endast med församlingar som har bevarade kyrkoarkivalier. Vissa församlingar har uppgått i andra redan innan folkbokföringen påbörjades i Sverige vid 1600-talets början. Om du vill läsa om en del socknar och församlingar som försvunnit så har vi skrivit lite om dessa på vår blogg.

Brunna kyrkböcker?

Kyrkböckerna i Sveriges omkring 2500 församlingar är lyckligtvis relativt välbevarade och kompletta men det finns tyvärr också många undantag. Främst på grund av bränder i prästgårdarna så har en del kyrkböcker brunnit upp men i några fall har de förstörts eller förkommit av andra orsaker. I en del bränder har bara någon enstaka äldre volym lagts till historien medan det i andra socknar och församlingar nästan helt saknas böcker före 1800-talet. Vi på Släktingar.se arbetar kontinuerligt med att rekonstruera dessa böcker och kartlägger befolkningen även i dessa församlingar. På vår blogg har vi också sammanställt en lista över förstörda kyrkböcker.

Beställ abonnemang Beställ släktutredning