Gårdar och platser i Forshaga

NamnBeskrivning
Bergsgården Fastighet.
Europavägen Gata.
Europavägen 4 Ålderdomshemmet Lintjärn Gatuadress under Europavägen.
Europavägen 9C Gatuadress under Europavägen.
Geijersgatan Gata.
Geijersgatan 16 Gatuadress under Geijersgatan.
Norra Lundgatan Gata.
Södra Lundgatan Gata.
Södra Lundgatan 2 Gatuadress under Södra Lundgatan.

Karta

Släkt i Forshaga?

Vi på Släktingar.se arbetar hela tiden med att kartlägga befolkningen i Forshaga. Vill du veta mer om din egen släkt i Forshaga eller någon annan del av Sverige? Då är du varmt välkommen att bli medlem på Släktingar.se för att få tillgång till hela vår omfattande databas.

Försvunna församlingar

Vi tar i denna sammanställning endast med församlingar som har bevarade kyrkoarkivalier. Vissa församlingar har uppgått i andra redan innan folkbokföringen påbörjades i Sverige vid 1600-talets början. Om du vill läsa om en del socknar och församlingar som försvunnit så har vi skrivit lite om dessa på vår blogg.

Brunna kyrkböcker?

Kyrkböckerna i Sveriges omkring 2500 församlingar är lyckligtvis relativt välbevarade och kompletta men det finns tyvärr också många undantag. Främst på grund av bränder i prästgårdarna så har en del kyrkböcker brunnit upp men i några fall har de förstörts eller förkommit av andra orsaker. I en del bränder har bara någon enstaka äldre volym lagts till historien medan det i andra socknar och församlingar nästan helt saknas böcker före 1800-talet. Vi på Släktingar.se arbetar kontinuerligt med att rekonstruera dessa böcker och kartlägger befolkningen även i dessa församlingar. På vår blogg har vi också sammanställt en lista över förstörda kyrkböcker.

Beställ abonnemang Beställ släktutredning