Gårdar och platser i Flo socken

NamnBeskrivning
Apeltorp Gård.
Astranna By.
Astranna Skattegård Gård i byn Astranna.
Bergsgården By.
Bragnum By.
Dillingen Gård.
Flo By.
Färlebo Gård.
Garphuset Gård.
Gertorp By.
Gunnarstorp Gård.
Gållstad By.
Hallebo By.
Håberg Gård.
Jonstorp Gård.
Kampetorp By.
Kollebo By.
Kroken Gård.
Kållsbotorp Gård.
Lilla Kampetorp Gård i byn Kampetorp.
Lilla Stommen Gård i byn Flo.
Lunden Gård.
Magnusberg Gård.
Mossebo By.
Nolegården Gård.
Russhed Gård.
Skogen Gård.
Snohalla Gård.
Staverslätt Gård.
Stora Kampetorp Gård i byn Kampetorp.
Toltorp Gård.
Tomten Gård.
Trohult Gård.
Vesteby By.

Karta

Släkt i Flo socken?

Vi på Släktingar.se arbetar hela tiden med att kartlägga befolkningen i Flo socken. Vill du veta mer om din egen släkt i Flo socken eller någon annan del av Sverige? Då är du varmt välkommen att bli medlem på Släktingar.se för att få tillgång till hela vår omfattande databas.

Försvunna församlingar

Vi tar i denna sammanställning endast med församlingar som har bevarade kyrkoarkivalier. Vissa församlingar har uppgått i andra redan innan folkbokföringen påbörjades i Sverige vid 1600-talets början. Om du vill läsa om en del socknar och församlingar som försvunnit så har vi skrivit lite om dessa på vår blogg.

Brunna kyrkböcker?

Kyrkböckerna i Sveriges omkring 2500 församlingar är lyckligtvis relativt välbevarade och kompletta men det finns tyvärr också många undantag. Främst på grund av bränder i prästgårdarna så har en del kyrkböcker brunnit upp men i några fall har de förstörts eller förkommit av andra orsaker. I en del bränder har bara någon enstaka äldre volym lagts till historien medan det i andra socknar och församlingar nästan helt saknas böcker före 1800-talet. Vi på Släktingar.se arbetar kontinuerligt med att rekonstruera dessa böcker och kartlägger befolkningen även i dessa församlingar. På vår blogg har vi också sammanställt en lista över förstörda kyrkböcker.

Beställ abonnemang Beställ släktutredning