Gårdar och platser i Fivlereds socken

NamnBeskrivning
Aplaskog Gård.
Björnaslätt Gård.
Drottensäng Gård.
Goperyd Gård.
Gruvan Gård.
Hjälmeryd Gård.
Hunarydet Gård.
Hyltan Gård.
Hägnen Torp under Drottensäng.
Karlskoga Gård.
Klashemmet Torp under Hjälmeryd.
Knektarudorna Gård.
Kroken Gård.
Källeryd Gård.
Nabben Gård.
Petterslund Torp under Drottensäng.
Ramsberg Gård.
Skansebo Gård.
Stora Loppås Gård.
Stuveryd Gård.
Tån Gård.
Ulvarp Gård.
Yttern Gård.
Älmeberg Backstuga under Drottensäng.
Älmered Gård.
Åryd By.
Åryd Månsgård Gård i byn Åryd.
Öxnabäck Gård.

Karta

Släkt i Fivlereds socken?

Vi på Släktingar.se arbetar hela tiden med att kartlägga befolkningen i Fivlereds socken. Vill du veta mer om din egen släkt i Fivlereds socken eller någon annan del av Sverige? Då är du varmt välkommen att bli medlem på Släktingar.se för att få tillgång till hela vår omfattande databas.

Försvunna församlingar

Vi tar i denna sammanställning endast med församlingar som har bevarade kyrkoarkivalier. Vissa församlingar har uppgått i andra redan innan folkbokföringen påbörjades i Sverige vid 1600-talets början. Om du vill läsa om en del socknar och församlingar som försvunnit så har vi skrivit lite om dessa på vår blogg.

Brunna kyrkböcker?

Kyrkböckerna i Sveriges omkring 2500 församlingar är lyckligtvis relativt välbevarade och kompletta men det finns tyvärr också många undantag. Främst på grund av bränder i prästgårdarna så har en del kyrkböcker brunnit upp men i några fall har de förstörts eller förkommit av andra orsaker. I en del bränder har bara någon enstaka äldre volym lagts till historien medan det i andra socknar och församlingar nästan helt saknas böcker före 1800-talet. Vi på Släktingar.se arbetar kontinuerligt med att rekonstruera dessa böcker och kartlägger befolkningen även i dessa församlingar. På vår blogg har vi också sammanställt en lista över förstörda kyrkböcker.

Beställ abonnemang Beställ släktutredning