Gårdar och platser i Fagerhults socken

NamnBeskrivning
Axebo By.
Berg By.
Björkshult By.
Boaskögle By.
Ekebo Gård.
Farshult By.
Farshultamåla By.
Guttebo By.
Göljeruda Gård.
Hinsatorp By.
Horna By.
Kåremåla By.
Lilla Skögle Gård i byn Skögle.
Liskatorp Gård.
Medelgärde Gård.
Ringhult By.
Ruggestorp Gård.
Sadeshult Gård.
Skinberga By.
Skulebäck By.
Skälsbäck By.
Skögle By.
Stora Skögle Gård i byn Skögle.
Tribäck Gård.
Träthult By.
Träthultamåla By.
Uddaryd By.
Välsnäs By.
Änga By.
Äskebäck By.
Århult By.

Karta

Släkt i Fagerhults socken?

Vi på Släktingar.se arbetar hela tiden med att kartlägga befolkningen i Fagerhults socken. Vill du veta mer om din egen släkt i Fagerhults socken eller någon annan del av Sverige? Då är du varmt välkommen att bli medlem på Släktingar.se för att få tillgång till hela vår omfattande databas.

Försvunna församlingar

Vi tar i denna sammanställning endast med församlingar som har bevarade kyrkoarkivalier. Vissa församlingar har uppgått i andra redan innan folkbokföringen påbörjades i Sverige vid 1600-talets början. Om du vill läsa om en del socknar och församlingar som försvunnit så har vi skrivit lite om dessa på vår blogg.

Brunna kyrkböcker?

Kyrkböckerna i Sveriges omkring 2500 församlingar är lyckligtvis relativt välbevarade och kompletta men det finns tyvärr också många undantag. Främst på grund av bränder i prästgårdarna så har en del kyrkböcker brunnit upp men i några fall har de förstörts eller förkommit av andra orsaker. I en del bränder har bara någon enstaka äldre volym lagts till historien medan det i andra socknar och församlingar nästan helt saknas böcker före 1800-talet. Vi på Släktingar.se arbetar kontinuerligt med att rekonstruera dessa böcker och kartlägger befolkningen även i dessa församlingar. På vår blogg har vi också sammanställt en lista över förstörda kyrkböcker.

Beställ abonnemang Beställ släktutredning