Byar, gårdar och platser i Ervalla socken

NamnBeskrivning
Bredal Gård.
Ervalla gruvor Gruva.
Ervalla gård Gård.
Frugård Senare kallad Myre.
Glömyra By.
Glömyra nr 1 Gård i byn Glömyra.
Glömyra nr 2 Gård i byn Glömyra.
Glömyra nr 3 Gård i byn Glömyra.
Hult Gård.
Hästhagen Torp under Ervalla gård.
Lickstorp Gård.
Lilla Frugård Senare kallad Södra Kohagen.
Lycke Gård.
Lyttebäck Gård.
Myre Gård.
Norra Björkholmen Torp under Ervalla gård.
Norrängen Torp under Tingstorp.
Nybygget Torp under Tingstorp.
Puketorp Gård.
Skogsberg By.
Stenstorp Torp under Ervalla gård.
Södra Kohagen Torp under Myre.
Tingstorp By.
Tingstorpshammar Järnbruk.
Torpa By.
Vassa By.
Österrasta Gård.

Karta

Släkt i Ervalla socken?

Vi på Släktingar.se arbetar hela tiden med att kartlägga befolkningen i Ervalla socken. Vill du veta mer om din egen släkt i Ervalla socken eller någon annan del av Sverige? Då är du varmt välkommen att bli medlem på Släktingar.se för att få tillgång till hela vår omfattande databas.

Försvunna församlingar

Vi tar i denna sammanställning endast med församlingar som har bevarade kyrkoarkivalier. Vissa församlingar har uppgått i andra redan innan folkbokföringen påbörjades i Sverige vid 1600-talets början. Om du vill läsa om en del socknar och församlingar som försvunnit så har vi skrivit lite om dessa på vår blogg.

Brunna kyrkböcker?

Kyrkböckerna i Sveriges omkring 2500 församlingar är lyckligtvis relativt välbevarade och kompletta men det finns tyvärr också många undantag. Främst på grund av bränder i prästgårdarna så har en del kyrkböcker brunnit upp men i några fall har de förstörts eller förkommit av andra orsaker. I en del bränder har bara någon enstaka äldre volym lagts till historien medan det i andra socknar och församlingar nästan helt saknas böcker före 1800-talet. Vi på Släktingar.se arbetar kontinuerligt med att rekonstruera dessa böcker och kartlägger befolkningen även i dessa församlingar. På vår blogg har vi också sammanställt en lista över förstörda kyrkböcker.

Beställ abonnemang Beställ släktutredning