Byar, gårdar och platser i Edsvära socken

NamnBeskrivning
Algutstorp By.
Anderstorp Gård.
Ballstorp By.
Ballstorp Kartagården Gård i byn Ballstorp.
Borga By.
Brusaheden Senare kallad Brusetomten.
Brusetomten Gård.
Disarås Gård.
Edsvära By.
Edsvära Bosgården Frälse Gård i byn Edsvära.
Edsvära Klockaregård Gård i byn Edsvära.
Edsvära nr 3 Smedsgården Gård i byn Edsvära.
Edsvära nr 8 Hulegården Gård i byn Edsvära.
Gryten Kronopark.
Härlingstorp By.
Knösen Gård.
Kullaås Torp under Gryten.
Laggarebo Gård.
Lilla Algutstorp Gård i byn Algutstorp.
Stora Algutstorp Gård i byn Algutstorp.
Ullstorp By.
Väla Senare kallad Välaslätten.
Välaslätten Gård.

Karta

Släkt i Edsvära socken?

Vi på Släktingar.se arbetar hela tiden med att kartlägga befolkningen i Edsvära socken. Vill du veta mer om din egen släkt i Edsvära socken eller någon annan del av Sverige? Då är du varmt välkommen att bli medlem på Släktingar.se för att få tillgång till hela vår omfattande databas.

Försvunna församlingar

Vi tar i denna sammanställning endast med församlingar som har bevarade kyrkoarkivalier. Vissa församlingar har uppgått i andra redan innan folkbokföringen påbörjades i Sverige vid 1600-talets början. Om du vill läsa om en del socknar och församlingar som försvunnit så har vi skrivit lite om dessa på vår blogg.

Brunna kyrkböcker?

Kyrkböckerna i Sveriges omkring 2500 församlingar är lyckligtvis relativt välbevarade och kompletta men det finns tyvärr också många undantag. Främst på grund av bränder i prästgårdarna så har en del kyrkböcker brunnit upp men i några fall har de förstörts eller förkommit av andra orsaker. I en del bränder har bara någon enstaka äldre volym lagts till historien medan det i andra socknar och församlingar nästan helt saknas böcker före 1800-talet. Vi på Släktingar.se arbetar kontinuerligt med att rekonstruera dessa böcker och kartlägger befolkningen även i dessa församlingar. På vår blogg har vi också sammanställt en lista över förstörda kyrkböcker.

Beställ abonnemang Beställ släktutredning