Byar, gårdar och platser i Edebo socken

NamnBeskrivning
Aspdal Torp.
Berga By.
Björinge By.
Boda By.
Bol Gård.
Dragontorpet Torp under Sund.
Edebo By.
Eke Gård.
Forsbol Gård.
Forsbols ägor Torp under Forsbol.
Gillberga By.
Gräsö By.
Gråska By.
Hammarby By.
Hammarby nr 1 Gård i byn Hammarby.
Hammarby nr 2 Gård i byn Hammarby.
Hammarby nr 3 Gård i byn Hammarby.
Hammarby nr 4 Gård i byn Hammarby.
Harbroholm Gård.
Järinge Gård.
Järsjö By.
Kolvik Gård.
Lavarö By.
Lundås Gård.
Ronöholm Gård.
Sandika Gård.
Skattbol Gård.
Skälby By.
Skärsta By.
Sund Gård.
Sätra By.
Vamby Gård.
Varsvik By.
Vidö By.

Karta

Släkt i Edebo socken?

Vi på Släktingar.se arbetar hela tiden med att kartlägga befolkningen i Edebo socken. Vill du veta mer om din egen släkt i Edebo socken eller någon annan del av Sverige? Då är du varmt välkommen att bli medlem på Släktingar.se för att få tillgång till hela vår omfattande databas.

Försvunna församlingar

Vi tar i denna sammanställning endast med församlingar som har bevarade kyrkoarkivalier. Vissa församlingar har uppgått i andra redan innan folkbokföringen påbörjades i Sverige vid 1600-talets början. Om du vill läsa om en del socknar och församlingar som försvunnit så har vi skrivit lite om dessa på vår blogg.

Brunna kyrkböcker?

Kyrkböckerna i Sveriges omkring 2500 församlingar är lyckligtvis relativt välbevarade och kompletta men det finns tyvärr också många undantag. Främst på grund av bränder i prästgårdarna så har en del kyrkböcker brunnit upp men i några fall har de förstörts eller förkommit av andra orsaker. I en del bränder har bara någon enstaka äldre volym lagts till historien medan det i andra socknar och församlingar nästan helt saknas böcker före 1800-talet. Vi på Släktingar.se arbetar kontinuerligt med att rekonstruera dessa böcker och kartlägger befolkningen även i dessa församlingar. På vår blogg har vi också sammanställt en lista över förstörda kyrkböcker.

Beställ abonnemang Beställ släktutredning