Byar, gårdar och platser i Eda socken

NamnBeskrivning
Berget Torp under Ås.
Charlottenberg Samhälle.
Fjäll Senare kallad Fjällby.
Fjäll 1:89 Södra Fjäll Öststuga Fastighet under Södra Fjäll.
Fjällby By.
Haga By.
Haget Del av by under Fjällby.
Hammar By.
Häljeboda By.
Håbergs backe Gata under Charlottenberg.
Håbergs backe 4 Gatuadress under Håbergs backe.
Hålteberg By.
Håvilsrud By.
Högsätt Torp under Ås.
Morast By.
Nore bruk Järnbruk.
Noreborg Herrgård.
Norra Fjäll Del av by under Fjäll.
Norra Ämterud Del av by under Ämterud.
Norum Gård.
Södra Fjäll Del av by under Fjäll.
Södra Ämterud Del av by under Ämterud.
Tälle By.
Västby By.
Ämterud By.
Ås By.
Öjenäs By.

Karta

Släkt i Eda socken?

Vi på Släktingar.se arbetar hela tiden med att kartlägga befolkningen i Eda socken. Vill du veta mer om din egen släkt i Eda socken eller någon annan del av Sverige? Då är du varmt välkommen att bli medlem på Släktingar.se för att få tillgång till hela vår omfattande databas.

Försvunna församlingar

Vi tar i denna sammanställning endast med församlingar som har bevarade kyrkoarkivalier. Vissa församlingar har uppgått i andra redan innan folkbokföringen påbörjades i Sverige vid 1600-talets början. Om du vill läsa om en del socknar och församlingar som försvunnit så har vi skrivit lite om dessa på vår blogg.

Brunna kyrkböcker?

Kyrkböckerna i Sveriges omkring 2500 församlingar är lyckligtvis relativt välbevarade och kompletta men det finns tyvärr också många undantag. Främst på grund av bränder i prästgårdarna så har en del kyrkböcker brunnit upp men i några fall har de förstörts eller förkommit av andra orsaker. I en del bränder har bara någon enstaka äldre volym lagts till historien medan det i andra socknar och församlingar nästan helt saknas böcker före 1800-talet. Vi på Släktingar.se arbetar kontinuerligt med att rekonstruera dessa böcker och kartlägger befolkningen även i dessa församlingar. På vår blogg har vi också sammanställt en lista över förstörda kyrkböcker.

Beställ abonnemang Beställ släktutredning