Byar, gårdar och platser i Brandstorps socken

NamnBeskrivning
Alvasjön Gård.
Backen Gård.
Baggebolet By.
Björnhult By.
Brandstorp By.
Brandstorp Krokgården Gård i byn Brandstorp.
Bredegården By.
Brundsberga Gård.
Brännetomten Gård.
Bärtebo By.
Ekebäcken By.
Fjällböl By.
Grevabol By.
Grönestad By.
Henebacken Gård.
Hulan By.
Hulebo By.
Häldeholm Gård.
Häldetorp By.
Hästebäcken Gård.
Kopparhult Gård.
Lidan Gård.
Långeberga Gård.
Malmhult Gård.
Månsabolet Gård.
Nötebäcken By.
Rumpekärr Gård.
Rödån By.
Skinnartorp Gård.
Skämningsfors Gård.
Strömbäck Gård.
Svanebacken Gård.
Svedudden By.
Sverkefors Gård.
Sågaretorp By.
Torkelsryd By.
Vinskedan Gård.
Vitared Kvarn.
Örnhult Gård.

Karta

Släkt i Brandstorps socken?

Vi på Släktingar.se arbetar hela tiden med att kartlägga befolkningen i Brandstorps socken. Vill du veta mer om din egen släkt i Brandstorps socken eller någon annan del av Sverige? Då är du varmt välkommen att bli medlem på Släktingar.se för att få tillgång till hela vår omfattande databas.

Försvunna församlingar

Vi tar i denna sammanställning endast med församlingar som har bevarade kyrkoarkivalier. Vissa församlingar har uppgått i andra redan innan folkbokföringen påbörjades i Sverige vid 1600-talets början. Om du vill läsa om en del socknar och församlingar som försvunnit så har vi skrivit lite om dessa på vår blogg.

Brunna kyrkböcker?

Kyrkböckerna i Sveriges omkring 2500 församlingar är lyckligtvis relativt välbevarade och kompletta men det finns tyvärr också många undantag. Främst på grund av bränder i prästgårdarna så har en del kyrkböcker brunnit upp men i några fall har de förstörts eller förkommit av andra orsaker. I en del bränder har bara någon enstaka äldre volym lagts till historien medan det i andra socknar och församlingar nästan helt saknas böcker före 1800-talet. Vi på Släktingar.se arbetar kontinuerligt med att rekonstruera dessa böcker och kartlägger befolkningen även i dessa församlingar. På vår blogg har vi också sammanställt en lista över förstörda kyrkböcker.

Beställ abonnemang Beställ släktutredning