Gårdar och platser i Blacksta socken

NamnBeskrivning
Bjudby By.
Bjudby Lillgård Gård i byn Bjudby.
Bjudby Storgård Gård i byn Bjudby.
Blacksta Fattighus Fastighet.
Blackstatorp Gård.
Ekenäs Herrgård.
Ektorpet Torp under Ekenäs.
Fyrby By.
Fyrby Östergård Gård i byn Fyrby.
Gryt Gård.
Kolartorp Torp under Kulsta nr 4.
Kulsta By.
Kulsta nr 1 Gård i byn Kulsta.
Kulsta nr 2 Gård i byn Kulsta.
Kulsta nr 3 Gård i byn Kulsta.
Kulsta nr 4 Gård i byn Kulsta.
Näsby Gård.
Perstorp Torp under Kulsta nr 4.
Plastorp Gård.
Runeby Ålderdomshem Fastighet.
Trinkesta Gård.
Västra Stenstorp Torp under Fyrby.
Östra Stenstorp Torp under Trinkesta.

Karta

Släkt i Blacksta socken?

Vi på Släktingar.se arbetar hela tiden med att kartlägga befolkningen i Blacksta socken. Vill du veta mer om din egen släkt i Blacksta socken eller någon annan del av Sverige? Då är du varmt välkommen att bli medlem på Släktingar.se för att få tillgång till hela vår omfattande databas.

Försvunna församlingar

Vi tar i denna sammanställning endast med församlingar som har bevarade kyrkoarkivalier. Vissa församlingar har uppgått i andra redan innan folkbokföringen påbörjades i Sverige vid 1600-talets början. Om du vill läsa om en del socknar och församlingar som försvunnit så har vi skrivit lite om dessa på vår blogg.

Brunna kyrkböcker?

Kyrkböckerna i Sveriges omkring 2500 församlingar är lyckligtvis relativt välbevarade och kompletta men det finns tyvärr också många undantag. Främst på grund av bränder i prästgårdarna så har en del kyrkböcker brunnit upp men i några fall har de förstörts eller förkommit av andra orsaker. I en del bränder har bara någon enstaka äldre volym lagts till historien medan det i andra socknar och församlingar nästan helt saknas böcker före 1800-talet. Vi på Släktingar.se arbetar kontinuerligt med att rekonstruera dessa böcker och kartlägger befolkningen även i dessa församlingar. På vår blogg har vi också sammanställt en lista över förstörda kyrkböcker.

Beställ abonnemang Beställ släktutredning