Gårdar och platser i Biskopskulla socken

NamnBeskrivning
Backa Gård.
Berg By.
Blåsenhus Gård.
Garn By.
Gissle Gård.
Görlinge Gård.
Hormesta By.
Hormesta Säteri Herrgård under Hormesta.
Håga Gård.
Håmsta By.
Högstena By.
Landsberga Herrgård.
Lilla Vrå Gård i byn Vrå.
Rönna By.
Sanda Gård.
Stora Vrå Gård i byn Vrå.
Viggeby By.
Villsberga By.
Vrå By.
Österby Gård.

Karta

Släkt i Biskopskulla socken?

Vi på Släktingar.se arbetar hela tiden med att kartlägga befolkningen i Biskopskulla socken. Vill du veta mer om din egen släkt i Biskopskulla socken eller någon annan del av Sverige? Då är du varmt välkommen att bli medlem på Släktingar.se för att få tillgång till hela vår omfattande databas.

Försvunna församlingar

Vi tar i denna sammanställning endast med församlingar som har bevarade kyrkoarkivalier. Vissa församlingar har uppgått i andra redan innan folkbokföringen påbörjades i Sverige vid 1600-talets början. Om du vill läsa om en del socknar och församlingar som försvunnit så har vi skrivit lite om dessa på vår blogg.

Brunna kyrkböcker?

Kyrkböckerna i Sveriges omkring 2500 församlingar är lyckligtvis relativt välbevarade och kompletta men det finns tyvärr också många undantag. Främst på grund av bränder i prästgårdarna så har en del kyrkböcker brunnit upp men i några fall har de förstörts eller förkommit av andra orsaker. I en del bränder har bara någon enstaka äldre volym lagts till historien medan det i andra socknar och församlingar nästan helt saknas böcker före 1800-talet. Vi på Släktingar.se arbetar kontinuerligt med att rekonstruera dessa böcker och kartlägger befolkningen även i dessa församlingar. På vår blogg har vi också sammanställt en lista över förstörda kyrkböcker.

Beställ abonnemang Beställ släktutredning