Byar, gårdar och platser i Ånimskogs socken

NamnBeskrivning
Backen Gård.
Bolet By.
Bröteln By.
Gyltungebyn Gård.
Henriksholm Gård.
Henriksholm Gård.
Herrskog Torp under Gyltungebyn.
Hult By.
Hängele By.
Högen Gård.
Kilane By.
Kingebol By.
Kraksbyn By.
Känsbyn By.
Listetorp Gård.
Lågen By.
Nedre Kilane Del av by under Kilane.
Orrebol By.
Ressbyn By.
Salebol By.
Sannebol Gård.
Slobol By.
Stora Kilane Gård i byn Kilane.
Säbyn By.
Säljebyn By.
Vassviken By.
Viken Gård.
Vingnäs By.
Västra Berg By.
Västra Korsbyn By.
Yllingebol By.
Yttre Bodane By.
Äskekärr By.
Ånimskogs Byn By.
Ånimskogs gård Gård.
Ånskolund Gård.
Årebol By.
Åsen By.
Ödegården Gård.
Östra Berg By.
Östra Bodane Gård.
Östra Korsbyn By.

Karta

Släkt i Ånimskogs socken?

Vi på Släktingar.se arbetar hela tiden med att kartlägga befolkningen i Ånimskogs socken. Vill du veta mer om din egen släkt i Ånimskogs socken eller någon annan del av Sverige? Då är du varmt välkommen att bli medlem på Släktingar.se för att få tillgång till hela vår omfattande databas.

Försvunna församlingar

Vi tar i denna sammanställning endast med församlingar som har bevarade kyrkoarkivalier. Vissa församlingar har uppgått i andra redan innan folkbokföringen påbörjades i Sverige vid 1600-talets början. Om du vill läsa om en del socknar och församlingar som försvunnit så har vi skrivit lite om dessa på vår blogg.

Brunna kyrkböcker?

Kyrkböckerna i Sveriges omkring 2500 församlingar är lyckligtvis relativt välbevarade och kompletta men det finns tyvärr också många undantag. Främst på grund av bränder i prästgårdarna så har en del kyrkböcker brunnit upp men i några fall har de förstörts eller förkommit av andra orsaker. I en del bränder har bara någon enstaka äldre volym lagts till historien medan det i andra socknar och församlingar nästan helt saknas böcker före 1800-talet. Vi på Släktingar.se arbetar kontinuerligt med att rekonstruera dessa böcker och kartlägger befolkningen även i dessa församlingar. På vår blogg har vi också sammanställt en lista över förstörda kyrkböcker.

Beställ abonnemang Beställ släktutredning