Gårdar och platser i Ullervads socken

NamnBeskrivning
Brunnsberg Gård.
Bråten Gård.
Eklunda By.
Eklunda Mellomgård Gård i byn Eklunda.
Eklunda Nolgård Gård i byn Eklunda.
Eklunda Sörgård Gård i byn Eklunda.
Gogatan Gård.
Käckestad By.
Käckestad Esbjörnsgården Gård i byn Käckestad.
Käckestad Månsagården Gård i byn Käckestad.
Per-Larsgården Gård i byn Segerstad.
Rörsås By.
Rörsås Mellangården Gata under Rörsås.
Rörsås Nolgården Gård i byn Rörsås.
Rörsås Sörgården Gård i byn Rörsås.
Segerstad By.
Segerstad Anundsgården Gård i byn Segerstad.
Segerstad Löjtnantsgården Gård i byn Segerstad.
Segerstad Nordgården Gård i byn Segerstad.
Stenstorp Torp under Käckestad Esbjörnsgården.
Svenstorp Torp under Trilleholm.
Trilleholm Gård.

Karta

Släkt i Ullervads socken?

Vi på Släktingar.se arbetar hela tiden med att kartlägga befolkningen i Ullervads socken. Vill du veta mer om din egen släkt i Ullervads socken eller någon annan del av Sverige? Då är du varmt välkommen att bli medlem på Släktingar.se för att få tillgång till hela vår omfattande databas.

Försvunna församlingar

Vi tar i denna sammanställning endast med församlingar som har bevarade kyrkoarkivalier. Vissa församlingar har uppgått i andra redan innan folkbokföringen påbörjades i Sverige vid 1600-talets början. Om du vill läsa om en del socknar och församlingar som försvunnit så har vi skrivit lite om dessa på vår blogg.

Brunna kyrkböcker?

Kyrkböckerna i Sveriges omkring 2500 församlingar är lyckligtvis relativt välbevarade och kompletta men det finns tyvärr också många undantag. Främst på grund av bränder i prästgårdarna så har en del kyrkböcker brunnit upp men i några fall har de förstörts eller förkommit av andra orsaker. I en del bränder har bara någon enstaka äldre volym lagts till historien medan det i andra socknar och församlingar nästan helt saknas böcker före 1800-talet. Vi på Släktingar.se arbetar kontinuerligt med att rekonstruera dessa böcker och kartlägger befolkningen även i dessa församlingar. På vår blogg har vi också sammanställt en lista över förstörda kyrkböcker.