Gårdar och platser i Runtuna socken

NamnBeskrivning
Alby By.
Axmora By.
Broby Gård.
Bäcketorp Gård.
Egersta Gård.
Ekeby Gård.
Eketorp Gård.
Eksjö Gård.
Eneby Gård.
Glåttra By.
Gransta By.
Göksätter Gård.
Helleby Gård.
Hästhagen Gård.
Håresta Gård.
Inneberga By.
Kesta By.
Kolbro Gård.
Kongeberga Gård.
Kvedby Gård.
Lindö Gård.
Lövsund Herrgård.
Membre Gård.
Myra Gård.
Norrby By.
Onsberga Gård.
Oppusa Gård.
Rosmossen Gård.
Rotetorp Gård.
Runtuna By.
Skarpåker Gård.
Skälby By.
Sundby Gård.
Sätertorp Gård.
Sävetorp Gård.
Sörby Gård.
Tomtsäter Gård.
Torsberga By.
Tybble Gård.
Västerberga Gård.
Äresta Gård.
Åkra Gård.
Österberga Gård.

Karta

Släkt i Runtuna socken?

Vi på Släktingar.se arbetar hela tiden med att kartlägga befolkningen i Runtuna socken. Vill du veta mer om din egen släkt i Runtuna socken eller någon annan del av Sverige? Då är du varmt välkommen att bli medlem på Släktingar.se för att få tillgång till hela vår omfattande databas.

Försvunna församlingar

Vi tar i denna sammanställning endast med församlingar som har bevarade kyrkoarkivalier. Vissa församlingar har uppgått i andra redan innan folkbokföringen påbörjades i Sverige vid 1600-talets början. Om du vill läsa om en del socknar och församlingar som försvunnit så har vi skrivit lite om dessa på vår blogg.

Brunna kyrkböcker?

Kyrkböckerna i Sveriges omkring 2500 församlingar är lyckligtvis relativt välbevarade och kompletta men det finns tyvärr också många undantag. Främst på grund av bränder i prästgårdarna så har en del kyrkböcker brunnit upp men i några fall har de förstörts eller förkommit av andra orsaker. I en del bränder har bara någon enstaka äldre volym lagts till historien medan det i andra socknar och församlingar nästan helt saknas böcker före 1800-talet. Vi på Släktingar.se arbetar kontinuerligt med att rekonstruera dessa böcker och kartlägger befolkningen även i dessa församlingar. På vår blogg har vi också sammanställt en lista över förstörda kyrkböcker.

Beställ abonnemang Beställ släktutredning