Gårdar och platser i Nöbbele socken

NamnBeskrivning
Brunnsmåla Gård.
Genestorp By.
Genestorp Södergård Gård i byn Genestorp.
Hermanstorp Herrgård.
Källelycke By.
Kåralycke Gård.
Kåramåla By.
Orraryd By.
Orraryds herrgård Gård i byn Orraryd.
Pungsholmen By.
Torp By.
Ulvsåkra By.
Ulvsåkraholm Gård.
Väderlanda Gård Herrgård under Värnlanda.
Värnlanda By.
Värnlanda Hallagård Gård i byn Värnlanda.
Värnlanda Rustmästaregård Gård i byn Värnlanda.
Värnlanda Östregård Gård i byn Värnlanda.
Änganäs Gård.

Karta

Släkt i Nöbbele socken?

Vi på Släktingar.se arbetar hela tiden med att kartlägga befolkningen i Nöbbele socken. Vill du veta mer om din egen släkt i Nöbbele socken eller någon annan del av Sverige? Då är du varmt välkommen att bli medlem på Släktingar.se för att få tillgång till hela vår omfattande databas.

Försvunna församlingar

Vi tar i denna sammanställning endast med församlingar som har bevarade kyrkoarkivalier. Vissa församlingar har uppgått i andra redan innan folkbokföringen påbörjades i Sverige vid 1600-talets början. Om du vill läsa om en del socknar och församlingar som försvunnit så har vi skrivit lite om dessa på vår blogg.

Brunna kyrkböcker?

Kyrkböckerna i Sveriges omkring 2500 församlingar är lyckligtvis relativt välbevarade och kompletta men det finns tyvärr också många undantag. Främst på grund av bränder i prästgårdarna så har en del kyrkböcker brunnit upp men i några fall har de förstörts eller förkommit av andra orsaker. I en del bränder har bara någon enstaka äldre volym lagts till historien medan det i andra socknar och församlingar nästan helt saknas böcker före 1800-talet. Vi på Släktingar.se arbetar kontinuerligt med att rekonstruera dessa böcker och kartlägger befolkningen även i dessa församlingar. På vår blogg har vi också sammanställt en lista över förstörda kyrkböcker.

Beställ abonnemang Beställ släktutredning