Gårdar och platser i Nättraby socken

NamnBeskrivning
Agdatorp Herrgård.
Allatorp By.
Boråkra Herrgård.
Dalby Gård.
Emmahult Gård.
Fattigstugan Fastighet.
Fredriksdal Gård.
Färmanstorp Gård.
Gredeby By.
Gärdesvägen Gata under Nättraby.
Gärdesvägen 23 Gatuadress under Gärdesvägen.
Hallengrensvägen Gata under Nättraby.
Hallengrensvägen 3E Gatuadress under Hallengrensvägen.
Kättilstorp Gård.
Lövenäsvägen Gata under Nättraby.
Lövenäsvägen 54 Gatuadress under Lövenäsvägen.
Marielund Herrgård.
Nättraby Samhälle.
Skallahult Gård.
Skavkulla By.
Skillinge By.
Solbacka 1:1 Fastighet under Allatorp.
Stenshaga Gård.
Stora Vörta Gård.
Verstorp By.
Äsketorp By.

Karta

Släkt i Nättraby socken?

Vi på Släktingar.se arbetar hela tiden med att kartlägga befolkningen i Nättraby socken. Vill du veta mer om din egen släkt i Nättraby socken eller någon annan del av Sverige? Då är du varmt välkommen att bli medlem på Släktingar.se för att få tillgång till hela vår omfattande databas.

Försvunna församlingar

Vi tar i denna sammanställning endast med församlingar som har bevarade kyrkoarkivalier. Vissa församlingar har uppgått i andra redan innan folkbokföringen påbörjades i Sverige vid 1600-talets början. Om du vill läsa om en del socknar och församlingar som försvunnit så har vi skrivit lite om dessa på vår blogg.

Brunna kyrkböcker?

Kyrkböckerna i Sveriges omkring 2500 församlingar är lyckligtvis relativt välbevarade och kompletta men det finns tyvärr också många undantag. Främst på grund av bränder i prästgårdarna så har en del kyrkböcker brunnit upp men i några fall har de förstörts eller förkommit av andra orsaker. I en del bränder har bara någon enstaka äldre volym lagts till historien medan det i andra socknar och församlingar nästan helt saknas böcker före 1800-talet. Vi på Släktingar.se arbetar kontinuerligt med att rekonstruera dessa böcker och kartlägger befolkningen även i dessa församlingar. På vår blogg har vi också sammanställt en lista över förstörda kyrkböcker.

Beställ abonnemang Beställ släktutredning