Gårdar och platser i Nässjö socken

NamnBeskrivning
Centralgatan Gata under Nässjö.
Centralgatan 22 Gatuadress under Centralgatan.
Egnahemsgatan Gata under Nässjö.
Egnahemsgatan 17 Gatuadress under Egnahemsgatan.
Hagagatan Gata under Nässjö.
Industrigatan Gata under Nässjö.
Ingsbergs gård Gård.
Kastanjegatan Gata under Nässjö.
Nässjö Stad.
Poppelgatan Gata under Nässjö.
Queckfeldtsgatan Gata under Nässjö.
Spexhult By.
Stjärngatan Gata under Nässjö.
Södergatan Gata under Nässjö.
Södergatan 1 Gatuadress under Södergatan.
Ädelsro Lägenhet under Ingsbergs gård.
Änggatan Gata under Nässjö.
Änggatan 3 Gatuadress under Änggatan.
Åker By.
Österlånggatan Gata under Nässjö.
Österlånggatan 11 Gatuadress under Österlånggatan.

Karta

Släkt i Nässjö socken?

Vi på Släktingar.se arbetar hela tiden med att kartlägga befolkningen i Nässjö socken. Vill du veta mer om din egen släkt i Nässjö socken eller någon annan del av Sverige? Då är du varmt välkommen att bli medlem på Släktingar.se för att få tillgång till hela vår omfattande databas.

Försvunna församlingar

Vi tar i denna sammanställning endast med församlingar som har bevarade kyrkoarkivalier. Vissa församlingar har uppgått i andra redan innan folkbokföringen påbörjades i Sverige vid 1600-talets början. Om du vill läsa om en del socknar och församlingar som försvunnit så har vi skrivit lite om dessa på vår blogg.

Brunna kyrkböcker?

Kyrkböckerna i Sveriges omkring 2500 församlingar är lyckligtvis relativt välbevarade och kompletta men det finns tyvärr också många undantag. Främst på grund av bränder i prästgårdarna så har en del kyrkböcker brunnit upp men i några fall har de förstörts eller förkommit av andra orsaker. I en del bränder har bara någon enstaka äldre volym lagts till historien medan det i andra socknar och församlingar nästan helt saknas böcker före 1800-talet. Vi på Släktingar.se arbetar kontinuerligt med att rekonstruera dessa böcker och kartlägger befolkningen även i dessa församlingar. På vår blogg har vi också sammanställt en lista över förstörda kyrkböcker.