Gårdar och platser i Mörkö socken

NamnBeskrivning
Ankelora Gård.
Axvik Gård.
Berga By.
Björkarö By.
Bobacken Gård.
Botten Gård.
Brunna Gård.
Egelsvik By.
Eke Gård.
Ekeby By.
Eneboda Gård.
Eriksö Gård.
Fifång Gård.
Gullberga Gård.
Gåstad Gård.
Hammarby Gård.
Harburen Gård.
Hosta Gård.
Håga Gård.
Hörningsholm Gård.
Klubben Gård.
Kumla Gård.
Litsletorp Gård.
Lundby Gård.
Löten Gård.
Mörknora Kvarn.
Nora By.
Norrskåra Gård.
Nygård By.
Nöckna By.
Sanda Gård.
Skälby By.
Skäsa Gård.
Skåra Gård.
Solbacken Gård.
Svalhagen Gård.
Söderskåra Gård.
Tegneby Gård.
Tokvik Gård.
Tormesta By.
Tramesta Gård.
Tuna By.
Uggeltorp By.
Vickelby Gård.
Vreta Gård.
Ytterberga Gård.
Örsta By.

Karta

Släkt i Mörkö socken?

Vi på Släktingar.se arbetar hela tiden med att kartlägga befolkningen i Mörkö socken. Vill du veta mer om din egen släkt i Mörkö socken eller någon annan del av Sverige? Då är du varmt välkommen att bli medlem på Släktingar.se för att få tillgång till hela vår omfattande databas.

Försvunna församlingar

Vi tar i denna sammanställning endast med församlingar som har bevarade kyrkoarkivalier. Vissa församlingar har uppgått i andra redan innan folkbokföringen påbörjades i Sverige vid 1600-talets början. Om du vill läsa om en del socknar och församlingar som försvunnit så har vi skrivit lite om dessa på vår blogg.

Brunna kyrkböcker?

Kyrkböckerna i Sveriges omkring 2500 församlingar är lyckligtvis relativt välbevarade och kompletta men det finns tyvärr också många undantag. Främst på grund av bränder i prästgårdarna så har en del kyrkböcker brunnit upp men i några fall har de förstörts eller förkommit av andra orsaker. I en del bränder har bara någon enstaka äldre volym lagts till historien medan det i andra socknar och församlingar nästan helt saknas böcker före 1800-talet. Vi på Släktingar.se arbetar kontinuerligt med att rekonstruera dessa böcker och kartlägger befolkningen även i dessa församlingar. På vår blogg har vi också sammanställt en lista över förstörda kyrkböcker.