Gårdar och platser i Husby-Långhundra socken

NamnBeskrivning
Barberget Gård.
Endeberga By.
Eriksberg Torp under Hjälmsta.
Fattighuset Fastighet under Hjälmsta.
Fransta Gård.
Hjulhammarskrog Torp under Åby.
Hjälmsta By.
Honungshagen Torp under Åby.
Husby By.
Hönsgärde By.
Lockstaholm Gård.
Lövgård Torp under Åby.
Stenby By.
Stora Barberg Gård.
Stora Lugnet Torp under Hjälmsta.
Tarv By.
Tibble By.
Tuna Gård.
Vackerberga By.
Vilsten Torp.
Åby Herrgård.
Åby kvarn Kvarn under Åby.
Österdal Gård.

Karta

Släkt i Husby-Långhundra socken?

Vi på Släktingar.se arbetar hela tiden med att kartlägga befolkningen i Husby-Långhundra socken. Vill du veta mer om din egen släkt i Husby-Långhundra socken eller någon annan del av Sverige? Då är du varmt välkommen att bli medlem på Släktingar.se för att få tillgång till hela vår omfattande databas.

Försvunna församlingar

Vi tar i denna sammanställning endast med församlingar som har bevarade kyrkoarkivalier. Vissa församlingar har uppgått i andra redan innan folkbokföringen påbörjades i Sverige vid 1600-talets början. Om du vill läsa om en del socknar och församlingar som försvunnit så har vi skrivit lite om dessa på vår blogg.

Brunna kyrkböcker?

Kyrkböckerna i Sveriges omkring 2500 församlingar är lyckligtvis relativt välbevarade och kompletta men det finns tyvärr också många undantag. Främst på grund av bränder i prästgårdarna så har en del kyrkböcker brunnit upp men i några fall har de förstörts eller förkommit av andra orsaker. I en del bränder har bara någon enstaka äldre volym lagts till historien medan det i andra socknar och församlingar nästan helt saknas böcker före 1800-talet. Vi på Släktingar.se arbetar kontinuerligt med att rekonstruera dessa böcker och kartlägger befolkningen även i dessa församlingar. På vår blogg har vi också sammanställt en lista över förstörda kyrkböcker.

Beställ abonnemang Beställ släktutredning