Gårdar och platser i Hovsta socken

NamnBeskrivning
Backen Gård.
Fridhem Torp under Nedre Kårsta.
Förlunda By.
Förlunda nr 1 Gård i byn Förlunda.
Förlunda nr 2 Gård i byn Förlunda.
Kårsta By.
Kåvi Herrgård.
Lunds gård Gård.
Nedre Kårsta Del av by under Kårsta.
Tjusebotorp Gård.
Yxsta gård Gård.
Yxstaby By.
Övre Kårsta Del av by under Kårsta.

Karta

Släkt i Hovsta socken?

Vi på Släktingar.se arbetar hela tiden med att kartlägga befolkningen i Hovsta socken. Vill du veta mer om din egen släkt i Hovsta socken eller någon annan del av Sverige? Då är du varmt välkommen att bli medlem på Släktingar.se för att få tillgång till hela vår omfattande databas.

Försvunna församlingar

Vi tar i denna sammanställning endast med församlingar som har bevarade kyrkoarkivalier. Vissa församlingar har uppgått i andra redan innan folkbokföringen påbörjades i Sverige vid 1600-talets början. Om du vill läsa om en del socknar och församlingar som försvunnit så har vi skrivit lite om dessa på vår blogg.

Brunna kyrkböcker?

Kyrkböckerna i Sveriges omkring 2500 församlingar är lyckligtvis relativt välbevarade och kompletta men det finns tyvärr också många undantag. Främst på grund av bränder i prästgårdarna så har en del kyrkböcker brunnit upp men i några fall har de förstörts eller förkommit av andra orsaker. I en del bränder har bara någon enstaka äldre volym lagts till historien medan det i andra socknar och församlingar nästan helt saknas böcker före 1800-talet. Vi på Släktingar.se arbetar kontinuerligt med att rekonstruera dessa böcker och kartlägger befolkningen även i dessa församlingar. På vår blogg har vi också sammanställt en lista över förstörda kyrkböcker.

Beställ abonnemang Beställ släktutredning