Gårdar och platser i Hassela socken

NamnBeskrivning
Berge By.
Bäckaräng By.
Böle By.
Fagernäs By.
Fjusnäs By.
Franshammars bruk Järnbruk.
Fribergsvägen Gata under Hassela.
Fribergsvägen 6 Gatuadress under Fribergsvägen.
Gräsåsen By.
Hassela Samhälle.
Hångberg By.
Högbrand Gård.
Kallbäck Gård.
Korpåsen By.
Kyrkbacken By.
Kyrkbacken By.
Kölsjön By.
Langsbo By.
Lindsjön By.
Malungen By.
Mörtsjön By.
Nordanbro By.
Norra Ässjö Del av by under Ässjö.
Norrbäck By.
Skansfors By.
Stakholmen By.
Stensjökvarnen Kvarn under Stensjön.
Stensjön By.
Styggberg By.
Svedje By.
Sänningstjärn By.
Södra Ässjö Del av by under Ässjö.
Vrångtjärn By.
Ässjö By.
Ölsjön By.

Karta

Släkt i Hassela socken?

Vi på Släktingar.se arbetar hela tiden med att kartlägga befolkningen i Hassela socken. Vill du veta mer om din egen släkt i Hassela socken eller någon annan del av Sverige? Då är du varmt välkommen att bli medlem på Släktingar.se för att få tillgång till hela vår omfattande databas.

Försvunna församlingar

Vi tar i denna sammanställning endast med församlingar som har bevarade kyrkoarkivalier. Vissa församlingar har uppgått i andra redan innan folkbokföringen påbörjades i Sverige vid 1600-talets början. Om du vill läsa om en del socknar och församlingar som försvunnit så har vi skrivit lite om dessa på vår blogg.

Brunna kyrkböcker?

Kyrkböckerna i Sveriges omkring 2500 församlingar är lyckligtvis relativt välbevarade och kompletta men det finns tyvärr också många undantag. Främst på grund av bränder i prästgårdarna så har en del kyrkböcker brunnit upp men i några fall har de förstörts eller förkommit av andra orsaker. I en del bränder har bara någon enstaka äldre volym lagts till historien medan det i andra socknar och församlingar nästan helt saknas böcker före 1800-talet. Vi på Släktingar.se arbetar kontinuerligt med att rekonstruera dessa böcker och kartlägger befolkningen även i dessa församlingar. På vår blogg har vi också sammanställt en lista över förstörda kyrkböcker.

Beställ abonnemang Beställ släktutredning