Gårdar och platser i Hålta socken

NamnBeskrivning
Bufferöd By.
Bäckevarv By.
Båröd By.
Ekelöv By.
Gategården By.
Graneby By.
Gullbringa Gård.
Harkeröd By.
Hede By.
Lilla Graneby Gård i byn Graneby.
Lökeberg By.
Mellan-Restad Norrgård Gård i byn Restad.
Mellan-Restad Sörgård Gård i byn Restad.
Pölen Gård.
Restad By.
Risby By.
Ränteröd By.
Rävo By.
Veneröd By.
Vällgärde By.
Vävra By.
Ytter-Restad Del av by under Restad.
Ytter-Restad Knapegård Gård i byn Restad.
Ytter-Restad Övergård Gård i byn Restad.
Över-Restad Norrgård Gård i byn Restad.
Över-Restad Östergård Gård i byn Restad.

Karta

Släkt i Hålta socken?

Vi på Släktingar.se arbetar hela tiden med att kartlägga befolkningen i Hålta socken. Vill du veta mer om din egen släkt i Hålta socken eller någon annan del av Sverige? Då är du varmt välkommen att bli medlem på Släktingar.se för att få tillgång till hela vår omfattande databas.

Försvunna församlingar

Vi tar i denna sammanställning endast med församlingar som har bevarade kyrkoarkivalier. Vissa församlingar har uppgått i andra redan innan folkbokföringen påbörjades i Sverige vid 1600-talets början. Om du vill läsa om en del socknar och församlingar som försvunnit så har vi skrivit lite om dessa på vår blogg.

Brunna kyrkböcker?

Kyrkböckerna i Sveriges omkring 2500 församlingar är lyckligtvis relativt välbevarade och kompletta men det finns tyvärr också många undantag. Främst på grund av bränder i prästgårdarna så har en del kyrkböcker brunnit upp men i några fall har de förstörts eller förkommit av andra orsaker. I en del bränder har bara någon enstaka äldre volym lagts till historien medan det i andra socknar och församlingar nästan helt saknas böcker före 1800-talet. Vi på Släktingar.se arbetar kontinuerligt med att rekonstruera dessa böcker och kartlägger befolkningen även i dessa församlingar. På vår blogg har vi också sammanställt en lista över förstörda kyrkböcker.

Beställ abonnemang Beställ släktutredning