Gårdar och platser i Hållnäs socken

NamnBeskrivning
Barknåre By.
Böle By.
Edsätra By.
Edvalla By.
Flottskär By.
Griggebo By.
Gudinge By.
Göksnåre By.
Hjälmunge By.
Hållen By.
Hållen nr 1 Gård i byn Hållen.
Hållen nr 2 Gård i byn Hållen.
Igelhagen Lägenhet under Hållen nr 1.
Julö By.
Kallnäs Torp under Årböle.
Kussil By.
Kussil nr 1 Gård i byn Kussil.
Kvarnbo By.
Kärven By.
Lönnö By.
Norrbo Torp under Slada.
Nyboda Lägenhet under Hållen nr 1.
Näsmo Gård.
Rossholm Fiskeläge.
Sikhjälma By.
Skållbo By.
Slada By.
Storboda Gård.
Storsten Fiskeläge.
Vavd By.
Vedlösa Gård.
Ängskär By.
Ängvreta By.
Årböle By.
Åsmundbo Gård.
Önsbo Gård.

Karta

Släkt i Hållnäs socken?

Vi på Släktingar.se arbetar hela tiden med att kartlägga befolkningen i Hållnäs socken. Vill du veta mer om din egen släkt i Hållnäs socken eller någon annan del av Sverige? Då är du varmt välkommen att bli medlem på Släktingar.se för att få tillgång till hela vår omfattande databas.

Försvunna församlingar

Vi tar i denna sammanställning endast med församlingar som har bevarade kyrkoarkivalier. Vissa församlingar har uppgått i andra redan innan folkbokföringen påbörjades i Sverige vid 1600-talets början. Om du vill läsa om en del socknar och församlingar som försvunnit så har vi skrivit lite om dessa på vår blogg.

Brunna kyrkböcker?

Kyrkböckerna i Sveriges omkring 2500 församlingar är lyckligtvis relativt välbevarade och kompletta men det finns tyvärr också många undantag. Främst på grund av bränder i prästgårdarna så har en del kyrkböcker brunnit upp men i några fall har de förstörts eller förkommit av andra orsaker. I en del bränder har bara någon enstaka äldre volym lagts till historien medan det i andra socknar och församlingar nästan helt saknas böcker före 1800-talet. Vi på Släktingar.se arbetar kontinuerligt med att rekonstruera dessa böcker och kartlägger befolkningen även i dessa församlingar. På vår blogg har vi också sammanställt en lista över förstörda kyrkböcker.

Beställ abonnemang Beställ släktutredning