Gårdar och platser i Gårdeby socken

NamnBeskrivning
Banketorp Gård.
Berga Gård.
Dunderbo Torp under Åkerby.
Falkendal Torp under Åkerby.
Gatan Torp under Åkerby.
Gränsen Backstuga under Gummetorp.
Gummetorp Gård.
Gårdeby ålderdomshem Gård.
Göstorp Gård.
Hagen Torp under Spolstad.
Hagsätter Torp under Åkerby.
Halhällen Torp under Spolstad.
Hallstorp Gård.
Hästhagen Torp under Spolstad.
Hörnet Torp under Spolstad.
Koppetorp By.
Kronängen Torp under Åkerby.
Lützen Torp under Göstorp.
Petterslund Torp under Åkerby.
Pålstorp Gård.
Skogsängen Torp under Spolstad.
Skyllinge Gård.
Skylltorp Torp under Spolstad.
Slottet Torp under Össby.
Spolstad Gård.
Stocksätter Torp under Göstorp.
Sätra Gård.
Åkerby Gård.
Össby By.
Össbytorp Gård.

Karta

Släkt i Gårdeby socken?

Vi på Släktingar.se arbetar hela tiden med att kartlägga befolkningen i Gårdeby socken. Vill du veta mer om din egen släkt i Gårdeby socken eller någon annan del av Sverige? Då är du varmt välkommen att bli medlem på Släktingar.se för att få tillgång till hela vår omfattande databas.

Försvunna församlingar

Vi tar i denna sammanställning endast med församlingar som har bevarade kyrkoarkivalier. Vissa församlingar har uppgått i andra redan innan folkbokföringen påbörjades i Sverige vid 1600-talets början. Om du vill läsa om en del socknar och församlingar som försvunnit så har vi skrivit lite om dessa på vår blogg.

Brunna kyrkböcker?

Kyrkböckerna i Sveriges omkring 2500 församlingar är lyckligtvis relativt välbevarade och kompletta men det finns tyvärr också många undantag. Främst på grund av bränder i prästgårdarna så har en del kyrkböcker brunnit upp men i några fall har de förstörts eller förkommit av andra orsaker. I en del bränder har bara någon enstaka äldre volym lagts till historien medan det i andra socknar och församlingar nästan helt saknas böcker före 1800-talet. Vi på Släktingar.se arbetar kontinuerligt med att rekonstruera dessa böcker och kartlägger befolkningen även i dessa församlingar. På vår blogg har vi också sammanställt en lista över förstörda kyrkböcker.