Gårdar och platser i Dörarps socken

NamnBeskrivning
Bondetorpet Torp.
Dörarp By.
Dörarp nr 3 Abrahamsgård Gård i byn Dörarp.
Hallsjö By.
Hallsjö Killegård Gård i byn Södra Hallsjö.
Hallsjö Norregård Gård i byn Norra Hallsjö.
Hallsjö Skattegård Gård i byn Norra Hallsjö.
Hallsjö Södergård Gård i byn Norra Hallsjö.
Haraldstorp Torp under Dörarp nr 3 Abrahamsgård.
Kors By.
Norra Hallsjö Del av by under Hallsjö.
Norra Kors Del av by under Kors.
Smedstorpet Torp under Toftaholm.
Svenstorp Torp under Dörarp nr 3 Abrahamsgård.
Sågtorpet Torp.
Södra Hallsjö Del av by under Hallsjö.
Södra Kors Del av by under Kors.
Toftaholm Herrgård.

Karta

Släkt i Dörarps socken?

Vi på Släktingar.se arbetar hela tiden med att kartlägga befolkningen i Dörarps socken. Vill du veta mer om din egen släkt i Dörarps socken eller någon annan del av Sverige? Då är du varmt välkommen att bli medlem på Släktingar.se för att få tillgång till hela vår omfattande databas.

Försvunna församlingar

Vi tar i denna sammanställning endast med församlingar som har bevarade kyrkoarkivalier. Vissa församlingar har uppgått i andra redan innan folkbokföringen påbörjades i Sverige vid 1600-talets början. Om du vill läsa om en del socknar och församlingar som försvunnit så har vi skrivit lite om dessa på vår blogg.

Brunna kyrkböcker?

Kyrkböckerna i Sveriges omkring 2500 församlingar är lyckligtvis relativt välbevarade och kompletta men det finns tyvärr också många undantag. Främst på grund av bränder i prästgårdarna så har en del kyrkböcker brunnit upp men i några fall har de förstörts eller förkommit av andra orsaker. I en del bränder har bara någon enstaka äldre volym lagts till historien medan det i andra socknar och församlingar nästan helt saknas böcker före 1800-talet. Vi på Släktingar.se arbetar kontinuerligt med att rekonstruera dessa böcker och kartlägger befolkningen även i dessa församlingar. På vår blogg har vi också sammanställt en lista över förstörda kyrkböcker.