Gårdar och platser i Daretorps socken

NamnBeskrivning
Berget Torp under Lilla Blåhult.
Blåhult By.
Daretorp By.
Daretorp Kvistegård Gård i byn Daretorp.
Daretorps prästgård Gård i byn Daretorp.
Ettak Gård.
Gårhult By.
Hultet Torp under Törestorp.
Kleven By.
Klämman By.
Klövhult Gård.
Krigskullen Gård.
Krogstorp Gård.
Lilla Blåhult Gård i byn Blåhult.
Lilla Kleven Del av by under Kleven.
Långelyckan Torp under Daretorp Kvistegård.
Myntåsen Gård.
Ostabygd By.
Ruderna Senare kallat Myntåsen.
Snickartorp Torp under Daretorp Kvistegård.
Stora Blåhult Gård i byn Blåhult.
Stora Gårhult Gård i byn Gårhult.
Stora Kleven Del av by under Kleven.
Strakaskogen Gård.
Södra Hagen Torp under Törestorp.
Törestorp By.
Ullstorp By.

Karta

Släkt i Daretorps socken?

Vi på Släktingar.se arbetar hela tiden med att kartlägga befolkningen i Daretorps socken. Vill du veta mer om din egen släkt i Daretorps socken eller någon annan del av Sverige? Då är du varmt välkommen att bli medlem på Släktingar.se för att få tillgång till hela vår omfattande databas.

Försvunna församlingar

Vi tar i denna sammanställning endast med församlingar som har bevarade kyrkoarkivalier. Vissa församlingar har uppgått i andra redan innan folkbokföringen påbörjades i Sverige vid 1600-talets början. Om du vill läsa om en del socknar och församlingar som försvunnit så har vi skrivit lite om dessa på vår blogg.

Brunna kyrkböcker?

Kyrkböckerna i Sveriges omkring 2500 församlingar är lyckligtvis relativt välbevarade och kompletta men det finns tyvärr också många undantag. Främst på grund av bränder i prästgårdarna så har en del kyrkböcker brunnit upp men i några fall har de förstörts eller förkommit av andra orsaker. I en del bränder har bara någon enstaka äldre volym lagts till historien medan det i andra socknar och församlingar nästan helt saknas böcker före 1800-talet. Vi på Släktingar.se arbetar kontinuerligt med att rekonstruera dessa böcker och kartlägger befolkningen även i dessa församlingar. På vår blogg har vi också sammanställt en lista över förstörda kyrkböcker.