Gårdar och platser i Dals-Eds socken

NamnBeskrivning
Bön By.
Ed Samhälle.
Eds by By.
Fagerhult By.
Fjuk By.
Hakenäs Gård.
Hedemarken By.
Hindalebyn By.
Hästeberg By.
Hökedalen By.
Klevmarken By.
Knipan By.
Kolslätt Gård.
Kråkhult Gård.
Lebo Gård.
Lerbäck Gård.
Nyböle By.
Näs By.
Onsön By.
Rävmarken By.
Rönhult By.
Sandåker Gård.
Sannerud By.
Skalltorp By.
Skötterud By.
Strand By.
Stubbekas Torp under Ullerön.
Tingvalla Gård.
Tolslätt By.
Torp By.
Ullerön Gård.
Valberg By.
Vassända By.
Äng By.
Ålderdomshemmet Gård i byn Eds by.
Ånim By.
Årbol Gård.
Åsen By.
Ödebyn By.

Karta

Släkt i Dals-Eds socken?

Vi på Släktingar.se arbetar hela tiden med att kartlägga befolkningen i Dals-Eds socken. Vill du veta mer om din egen släkt i Dals-Eds socken eller någon annan del av Sverige? Då är du varmt välkommen att bli medlem på Släktingar.se för att få tillgång till hela vår omfattande databas.

Försvunna församlingar

Vi tar i denna sammanställning endast med församlingar som har bevarade kyrkoarkivalier. Vissa församlingar har uppgått i andra redan innan folkbokföringen påbörjades i Sverige vid 1600-talets början. Om du vill läsa om en del socknar och församlingar som försvunnit så har vi skrivit lite om dessa på vår blogg.

Brunna kyrkböcker?

Kyrkböckerna i Sveriges omkring 2500 församlingar är lyckligtvis relativt välbevarade och kompletta men det finns tyvärr också många undantag. Främst på grund av bränder i prästgårdarna så har en del kyrkböcker brunnit upp men i några fall har de förstörts eller förkommit av andra orsaker. I en del bränder har bara någon enstaka äldre volym lagts till historien medan det i andra socknar och församlingar nästan helt saknas böcker före 1800-talet. Vi på Släktingar.se arbetar kontinuerligt med att rekonstruera dessa böcker och kartlägger befolkningen även i dessa församlingar. På vår blogg har vi också sammanställt en lista över förstörda kyrkböcker.