Gårdar och platser i Dagsbergs socken

NamnBeskrivning
Beteby By.
Brunneby Gård.
Bråborg Gård.
Dagsberg By.
Dagsberg Storgård Gård i byn Dagsberg.
Dagsberg Södergård Gård i byn Dagsberg.
Dagsberg Södergårds soldattorp Torp under Dagsberg Södergård.
Dagsberg Östra Mellangård Gård i byn Dagsberg.
Djurö kvarn Kvarn under Djurön.
Djurön Gård.
Drögestad By.
Eggeby By.
Gillerhälla Gård.
Lilla Sidus Gård i byn Sidus.
Ljunga Gård.
Manhem Gård.
Marby By.
Nytorp Torp under Dagsberg.
Sidus By.
Stora Sidus Gård i byn Sidus.
Tångestad By.
Unnerstad By.
Örestad Gård.

Karta

Släkt i Dagsbergs socken?

Vi på Släktingar.se arbetar hela tiden med att kartlägga befolkningen i Dagsbergs socken. Vill du veta mer om din egen släkt i Dagsbergs socken eller någon annan del av Sverige? Då är du varmt välkommen att bli medlem på Släktingar.se för att få tillgång till hela vår omfattande databas.

Försvunna församlingar

Vi tar i denna sammanställning endast med församlingar som har bevarade kyrkoarkivalier. Vissa församlingar har uppgått i andra redan innan folkbokföringen påbörjades i Sverige vid 1600-talets början. Om du vill läsa om en del socknar och församlingar som försvunnit så har vi skrivit lite om dessa på vår blogg.

Brunna kyrkböcker?

Kyrkböckerna i Sveriges omkring 2500 församlingar är lyckligtvis relativt välbevarade och kompletta men det finns tyvärr också många undantag. Främst på grund av bränder i prästgårdarna så har en del kyrkböcker brunnit upp men i några fall har de förstörts eller förkommit av andra orsaker. I en del bränder har bara någon enstaka äldre volym lagts till historien medan det i andra socknar och församlingar nästan helt saknas böcker före 1800-talet. Vi på Släktingar.se arbetar kontinuerligt med att rekonstruera dessa böcker och kartlägger befolkningen även i dessa församlingar. På vår blogg har vi också sammanställt en lista över förstörda kyrkböcker.