Gårdar och platser i Börstigs socken

NamnBeskrivning
Börstig By.
Börstig Grevagården Gård i byn Börstig.
Börstig Lillegården Gård i byn Börstig.
Börstig Storegården Gård i byn Börstig.
Ekarp By.
Ekarp Lillegården Gård i byn Ekarp.
Ekarp Skattegården Gård i byn Ekarp.
Gunnestorp By.
Gunnestorp Backgården Gård i byn Gunnestorp.
Gunnestorp Gunnagården Gård i byn Gunnestorp.
Gunnestorp Skattegården Gård i byn Gunnestorp.
Kurebo Gård.
Sandhem By.

Karta

Släkt i Börstigs socken?

Vi på Släktingar.se arbetar hela tiden med att kartlägga befolkningen i Börstigs socken. Vill du veta mer om din egen släkt i Börstigs socken eller någon annan del av Sverige? Då är du varmt välkommen att bli medlem på Släktingar.se för att få tillgång till hela vår omfattande databas.

Försvunna församlingar

Vi tar i denna sammanställning endast med församlingar som har bevarade kyrkoarkivalier. Vissa församlingar har uppgått i andra redan innan folkbokföringen påbörjades i Sverige vid 1600-talets början. Om du vill läsa om en del socknar och församlingar som försvunnit så har vi skrivit lite om dessa på vår blogg.

Brunna kyrkböcker?

Kyrkböckerna i Sveriges omkring 2500 församlingar är lyckligtvis relativt välbevarade och kompletta men det finns tyvärr också många undantag. Främst på grund av bränder i prästgårdarna så har en del kyrkböcker brunnit upp men i några fall har de förstörts eller förkommit av andra orsaker. I en del bränder har bara någon enstaka äldre volym lagts till historien medan det i andra socknar och församlingar nästan helt saknas böcker före 1800-talet. Vi på Släktingar.se arbetar kontinuerligt med att rekonstruera dessa böcker och kartlägger befolkningen även i dessa församlingar. På vår blogg har vi också sammanställt en lista över förstörda kyrkböcker.

Beställ abonnemang Beställ släktutredning