Gårdar och platser i Börje socken

NamnBeskrivning
Alsta By.
Altuna By.
Baggeboda Torp.
Broby By.
Broby 3:2 Fastighet under Broby nr 3.
Broby nr 1 Gård i byn Broby.
Broby nr 2 Gård i byn Broby.
Broby nr 3 Gård i byn Broby.
Brunnby Gård.
Börje By.
Börje Prästgård Gård i byn Börje.
Bösslinge By.
Ekeby By.
Hässelby Gård.
Johannisberg Torp under Brunnby.
Kättinge By.
Mellanbo Torp under Brunnby.
Myrtorp Torp under Börje Prästgård.
Mångsbo By.
Rörtorp Torp under Brunnby.
Skarpslott Torp under Skäggesta.
Skogshyddan Torp under Tiby nr 3.
Skäggesta By.
Ströja By.
Tiby By.
Tiby nr 1 Gård i byn Tiby.
Tiby nr 2 Gård i byn Tiby.
Tiby nr 3 Gård i byn Tiby.
Torbo Torp under Brunnby.

Karta

Släkt i Börje socken?

Vi på Släktingar.se arbetar hela tiden med att kartlägga befolkningen i Börje socken. Vill du veta mer om din egen släkt i Börje socken eller någon annan del av Sverige? Då är du varmt välkommen att bli medlem på Släktingar.se för att få tillgång till hela vår omfattande databas.

Försvunna församlingar

Vi tar i denna sammanställning endast med församlingar som har bevarade kyrkoarkivalier. Vissa församlingar har uppgått i andra redan innan folkbokföringen påbörjades i Sverige vid 1600-talets början. Om du vill läsa om en del socknar och församlingar som försvunnit så har vi skrivit lite om dessa på vår blogg.

Brunna kyrkböcker?

Kyrkböckerna i Sveriges omkring 2500 församlingar är lyckligtvis relativt välbevarade och kompletta men det finns tyvärr också många undantag. Främst på grund av bränder i prästgårdarna så har en del kyrkböcker brunnit upp men i några fall har de förstörts eller förkommit av andra orsaker. I en del bränder har bara någon enstaka äldre volym lagts till historien medan det i andra socknar och församlingar nästan helt saknas böcker före 1800-talet. Vi på Släktingar.se arbetar kontinuerligt med att rekonstruera dessa böcker och kartlägger befolkningen även i dessa församlingar. På vår blogg har vi också sammanställt en lista över förstörda kyrkböcker.

Beställ abonnemang Beställ släktutredning