Gårdar och platser i Bolstads socken

NamnBeskrivning
Bolstads prästgård Gård.
Glysbyn By.
Hagen By.
Holmen By.
Kambol Gård.
Kvantenburg Gård.
Nedre Holmen Gård i byn Holmen.
Norra Hagen Del av by under Hagen.
Norra Rödjan Gård.
Nygården By.
Södra Hagen Del av by under Hagen.
Södra Rödjan Gård.
Södra Åker Del av by under Åker.
Åker By.
Övre Holmen Gård i byn Holmen.

Karta

Släkt i Bolstads socken?

Vi på Släktingar.se arbetar hela tiden med att kartlägga befolkningen i Bolstads socken. Vill du veta mer om din egen släkt i Bolstads socken eller någon annan del av Sverige? Då är du varmt välkommen att bli medlem på Släktingar.se för att få tillgång till hela vår omfattande databas.

Försvunna församlingar

Vi tar i denna sammanställning endast med församlingar som har bevarade kyrkoarkivalier. Vissa församlingar har uppgått i andra redan innan folkbokföringen påbörjades i Sverige vid 1600-talets början. Om du vill läsa om en del socknar och församlingar som försvunnit så har vi skrivit lite om dessa på vår blogg.

Brunna kyrkböcker?

Kyrkböckerna i Sveriges omkring 2500 församlingar är lyckligtvis relativt välbevarade och kompletta men det finns tyvärr också många undantag. Främst på grund av bränder i prästgårdarna så har en del kyrkböcker brunnit upp men i några fall har de förstörts eller förkommit av andra orsaker. I en del bränder har bara någon enstaka äldre volym lagts till historien medan det i andra socknar och församlingar nästan helt saknas böcker före 1800-talet. Vi på Släktingar.se arbetar kontinuerligt med att rekonstruera dessa böcker och kartlägger befolkningen även i dessa församlingar. På vår blogg har vi också sammanställt en lista över förstörda kyrkböcker.

Beställ abonnemang Beställ släktutredning