Gårdar och platser i Bodsjö socken

NamnBeskrivning
Bodsjöbyn By.
Böle By.
Finnäs By.
Flatnor By.
Forsa Gård.
Gullboviken By.
Hunge By.
Hunge 2:31 Fastighet under Hunge nr 2.
Hunge nr 1 Gård i byn Hunge.
Hunge nr 2 Gård i byn Hunge.
Höviken By.
Korpmarken Torp under Våle.
Kyrkilen Gård.
Kälaberget By.
Kälen By.
Löningsberg Gård.
Norra Böle By.
Ocksjön By.
Sidsjö By.
Skurun By.
Strångsund By.
Södra Böle By.
Tjutboda By.
Våle By.
Örnbergskilen By.

Karta

Släkt i Bodsjö socken?

Vi på Släktingar.se arbetar hela tiden med att kartlägga befolkningen i Bodsjö socken. Vill du veta mer om din egen släkt i Bodsjö socken eller någon annan del av Sverige? Då är du varmt välkommen att bli medlem på Släktingar.se för att få tillgång till hela vår omfattande databas.

Försvunna församlingar

Vi tar i denna sammanställning endast med församlingar som har bevarade kyrkoarkivalier. Vissa församlingar har uppgått i andra redan innan folkbokföringen påbörjades i Sverige vid 1600-talets början. Om du vill läsa om en del socknar och församlingar som försvunnit så har vi skrivit lite om dessa på vår blogg.

Brunna kyrkböcker?

Kyrkböckerna i Sveriges omkring 2500 församlingar är lyckligtvis relativt välbevarade och kompletta men det finns tyvärr också många undantag. Främst på grund av bränder i prästgårdarna så har en del kyrkböcker brunnit upp men i några fall har de förstörts eller förkommit av andra orsaker. I en del bränder har bara någon enstaka äldre volym lagts till historien medan det i andra socknar och församlingar nästan helt saknas böcker före 1800-talet. Vi på Släktingar.se arbetar kontinuerligt med att rekonstruera dessa böcker och kartlägger befolkningen även i dessa församlingar. På vår blogg har vi också sammanställt en lista över förstörda kyrkböcker.

Beställ abonnemang Beställ släktutredning