Gårdar och platser i Bergums socken

NamnBeskrivning
Bingared By.
Björred By.
Björsared By.
Björsjöås Gård.
Bur By.
Dansered By.
Dockered By.
Gullered By.
Häljered By.
Högen By.
Kappered By.
Knipared By.
Krokryd Gård.
Kroksjölund Gård.
Mollsjönäs Gård.
Måhult Gård.
Olofstorp By.
Roten Gård.
Ryd By.
Rördalen Gård.
Sjötorpet Gård.
Skrapekärr Gård.
Skvalpan By.
Skår By.
Småkulla By.
Stenared By.
Torvhög By.
Vråssered By.
Västra Bergum By.
Östra Bergum By.

Karta

Släkt i Bergums socken?

Vi på Släktingar.se arbetar hela tiden med att kartlägga befolkningen i Bergums socken. Vill du veta mer om din egen släkt i Bergums socken eller någon annan del av Sverige? Då är du varmt välkommen att bli medlem på Släktingar.se för att få tillgång till hela vår omfattande databas.

Försvunna församlingar

Vi tar i denna sammanställning endast med församlingar som har bevarade kyrkoarkivalier. Vissa församlingar har uppgått i andra redan innan folkbokföringen påbörjades i Sverige vid 1600-talets början. Om du vill läsa om en del socknar och församlingar som försvunnit så har vi skrivit lite om dessa på vår blogg.

Brunna kyrkböcker?

Kyrkböckerna i Sveriges omkring 2500 församlingar är lyckligtvis relativt välbevarade och kompletta men det finns tyvärr också många undantag. Främst på grund av bränder i prästgårdarna så har en del kyrkböcker brunnit upp men i några fall har de förstörts eller förkommit av andra orsaker. I en del bränder har bara någon enstaka äldre volym lagts till historien medan det i andra socknar och församlingar nästan helt saknas böcker före 1800-talet. Vi på Släktingar.se arbetar kontinuerligt med att rekonstruera dessa böcker och kartlägger befolkningen även i dessa församlingar. På vår blogg har vi också sammanställt en lista över förstörda kyrkböcker.