Gårdar och platser i Bergsjö socken

NamnBeskrivning
Andersfors bruk Järnbruk.
Andersfors gård Gård.
Berge By.
Bergsjö By.
Bergvik By.
Bjåsta By.
Bredåker By.
Ede Gård.
Eleonorelund Gård.
Fiskvik By.
Gammsätter By.
Haddungsnäs By.
Hamre By.
Hamrevallen Gård.
Hulte By.
Högen By.
Ingesarven By.
Kitte By.
Kyrkbyn By.
Lillbodarna Gård.
Malungen By.
Norrbovallen Gård.
Norråsen By.
Skrämsta By.
Svedsbrovallen Gård.
Söderåsen By.
Trösten By.
Vade By.
Vadevallen Gård.
Västertanne By.
Västra Trösten Del av by under Trösten.
Yttre By.
Älgered By.
Åkern By.
Åkersvallen By.
Östertanne By.
Östra Trösten Del av by under Trösten.

Karta

Släkt i Bergsjö socken?

Vi på Släktingar.se arbetar hela tiden med att kartlägga befolkningen i Bergsjö socken. Vill du veta mer om din egen släkt i Bergsjö socken eller någon annan del av Sverige? Då är du varmt välkommen att bli medlem på Släktingar.se för att få tillgång till hela vår omfattande databas.

Försvunna församlingar

Vi tar i denna sammanställning endast med församlingar som har bevarade kyrkoarkivalier. Vissa församlingar har uppgått i andra redan innan folkbokföringen påbörjades i Sverige vid 1600-talets början. Om du vill läsa om en del socknar och församlingar som försvunnit så har vi skrivit lite om dessa på vår blogg.

Brunna kyrkböcker?

Kyrkböckerna i Sveriges omkring 2500 församlingar är lyckligtvis relativt välbevarade och kompletta men det finns tyvärr också många undantag. Främst på grund av bränder i prästgårdarna så har en del kyrkböcker brunnit upp men i några fall har de förstörts eller förkommit av andra orsaker. I en del bränder har bara någon enstaka äldre volym lagts till historien medan det i andra socknar och församlingar nästan helt saknas böcker före 1800-talet. Vi på Släktingar.se arbetar kontinuerligt med att rekonstruera dessa böcker och kartlägger befolkningen även i dessa församlingar. På vår blogg har vi också sammanställt en lista över förstörda kyrkböcker.